Kerstklanken Koraal in kapel

ELBURG - Langzamerhand is het een traditie geworden. Op dé plek in Elburg, waar koormuziek het best tot zijn recht komt, mag het Elburger koor Koraal ook dit jaar weer tijdens Winter in de Vesting kerstliederen ten gehore brengen: In de kapel van het klooster. De optredens zijn om 15.00, 16.00 en 17.00 uur.
Koraal bestaat uit ongeveer 25 zangers, die 4- tot 8-stemmige muziek brengt, In de rest van het jaar komt die muziek uit pop, jazz en klassiek, Engelse madrigalen enz. Maar vanaf oktober wordt er hard geoefend om het steeds groeiende aantal luisteraars in de kapel muzikaal te verwennen met meerstemmige kerstmuziek. Enkele bekende nummers, maar ook verrassende en spectaculaire liedjes staan op de lijst, in diverse talen. Tussendoor worden ook een paar stemmige nummers uit het gewone repertoire gezongen.
Koraal oefent elke woensdag om 20.00 in het Agnietencentrum aan het Hoekwant, en kan best nog enkele enthousiaste zangers/zangeressen gebruiken, vooral bassen en tenoren. Zie ook www.koraaluitelburg.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden