OWIOS speelt belangrijk duel tegen ASC '62

OLDEBROEK – OWIOS speelt zaterdag 7 december in Dalfsen op sportpark Gerner tegen directe concurrent ASC '62. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter L.C. Meijer.
Een zespunten duel staat er op het programma. ASC '62 staat op de 14e en laatste plaats met 7 punten uit 10 wedstrijden en OWIOS staat er één plaats boven met één punt meer uit evenveel wedstrijden. De laatste keer dat men elkaar in competitieverband tegen kwam was in het seizoen 1996-1997 en OWIOS won toen met 3-0. De laatste keer dat men tegen elkaar voetbalde was een oefenwedstrijd in het seizoen 2013-2014. ASC '62 won toen met 3-0.
ASC '62 is bezig aan een moeizaam seizoen. Het won 2 wedstrijden, speelde er 1 gelijk en verloor 7 wedstrijden. ASC speelde gelijk bij Sparta Enschede en won van VSCO '61. Vorige week volgde de tweede overwinning. Er werd met 3-0 gewonnen van PH Almelo. In een knotsgekke wedstrijd werden er drie punten gepakt. Met een strafschop kwam ASC '62 op voorsprong, maar voor rust ontving de keeper rood wegens hands buiten de 16 meter. Nadat in de tweede helft ook PH met 10 man kwam te staan, gooide ASC '62 definitief de wedstrijd in het slot en won met 3-0.
Op de één of andere manier mag de driepunter bij OWIOS nog niet vallen. Net als twee weken geleden kreeg OWIOS in de slotminuten de gelijkmaker om de oren, terwijl het al lang afstand had kunnen nemen. OWIOS begon vorige week voortvarend aan de wedstrijd tegen koploper Hulzense Boys en nam een 2-0 voorsprong. OWIOS verzuimde om de voorsprong uit te bouwen. Vlak voor rust ontving OWIOS een rode kaart en in blessuretijd kreeg Hulzense Boys de aansluitingstreffer. Na rust was OWIOS de bovenliggende partij, maar moest desondanks de gelijkmaker incasseren. Vlak voor tijd leek er toch gerechtigheid te komen en scoorde OWIOS de terechte 3-2, maar nadat OWIOS nog op de paal schoot viel in de slotminuten daar dan toch de vervelende 3-3.
Wederom zal OWIOS nu eindelijk de punten willen pakken waarvan ze vindt dat ze er al weken recht op heeft. Alleen dan zal het na 90 minuten wel op het scorebord moeten staan. ASC '62 zal de laatste plaats willen verlaten en de overwinning in Dalfsen houden. Met dezelfde vechtlust en spelbeeld als de afgelopen weken moet dat OWIOS vertrouwen geven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden