De korenmolen aan de Zuiderzeestraatweg.
De korenmolen aan de Zuiderzeestraatweg. (Foto: )

Zaterdag 7 december: KerstbijdeMolen

door de redactie

Voor de zestiende keer houdt Evenementencommissie Oostendorp zaterdag 7 december, van 10.00 tot 16.30 uur, een kerstmarkt bij de korenmolen aan de Zuiderzeestraatweg .

OOSTENDORP - Bij KerstbijdeMolen, zoals de kerstmarkt sinds vorig jaar wordt genoemd, kunnen bezoekers zich voorbereiden op de aankomende kerstdagen. Op de kerstmarkt kunnen veel zelfgemaakte kerstartikelen worden gekocht en de volgende optredens staan op het programma: 10.00 uur: De Veluwse Midwinterhoornblazers uit Epe. 10.30 uur: Popkoor Unlimited Sound. 11.30 uur: Muziekvereniging Excelsior. 12.30 uur: Leger des Heils. 13.30 uur: De Meulezangers. 14.30 uur: kerstkaraoke
's Middags is er een paard met een open koetsje waar kinderen een ritje mee kunnen maken en tussen 11.45 en 13.15 uur kunnen zij geschminkt worden, vertelt Gerhard Deetman, voorzitter van Evenementencommissie Oostendorp. "We zijn vrij vroeg, direct na Sinterklaas, maar daar hebben we voor gekozen omdat de kerstmarkt zich voor een groot deel op kerststukjes richt. En niet alleen de standaard stukken, maar echt bijzondere. Mensen kopen kerststukken vrij vroeg in de kerstperiode om er zo lang mogelijk plezier van te hebben en op onze markt kunnen deze vrij goedkoop gekocht worden.'' ''Doordat het terrein niet zo heel groot is, kunnen we maar een beperkt aantal kramen plaatsen en die zijn dan ook elk jaar weer binnen heel korte tijd door kraamhouders gereserveerd, zegt Peter van der Linde.
Wat maakt de kerstmarkt in Oostendorp volgens Gerhard zo leuk en bijzonder? "De sfeer is altijd goed en door de beperkte oppervlakte intiem. Daarnaast is de locatie bijzonder. "Een kerstmarkt bij een molen is weer eens wat anders als een markt in de stad", zegt hij lachend.
Korenmolen de Tijd, gebouwd in 1854, is de hele dag geopend. De molenaars zijn aanwezig om de bezoekers met trots over hun molen te vertellen en te laten zien hoe de molen werkt. Wat anders is dan vorige jaren, is dat in de molen sinds dit jaar de Bakkersmolen van Schuld is gevestigd. In de gerestaureerde graanschuur en de hamermolen is een bakkerswinkel, een lunchroom/brasserie en een chocolaterie gevestigd. Dit is al een attractie op zich, waarvoor vanuit het hele land belangstelling is. Ook zijn hier op 7 december volop oliebollen te verkrijgen. Jan-Aart Schuld van de Bakkersmolen vindt het prachtig dat KerstbijdeMolen op zijn terrein wordt gehouden. "Een geweldige aanvulling voor de activiteiten in mijn bedrijf ", zegt hij. Na afloop van de kerstmarkt wordt vanaf 16.00 tot 20.00 uur een afterparty gehouden in de Bakkersmolen met een optreden van Kallum & The Invisible Band.
Tijdens de kerstmarkt is er genoeg te eten en te drinken. Zelfgemaakte snert, koffie, chocolademelk en glühwein staat klaar. Wie iets luxer wil eten kan bij de Bakkersmolen terecht. Een bezoek aan de kerstmarkt is gratis en er is parkeergelegenheid voldoende in de omgeving.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden