Rinze van der Velde en Eitienne van Dijk trekken samen ten strijde voor het doel van ZAC/
Rinze van der Velde en Eitienne van Dijk trekken samen ten strijde voor het doel van ZAC/ ((Foto: Dik Leusink))

Vechtlust en inzet houden VSCO'61 op de been

OOSTERWOLDE - VSCO’61 speelde zaterdag de uitwedstrijd tegen ZAC in Zwolle op Sportpark Jo van Marle. Voor trainer Bülent Akar was het voordat de wedstrijd was begonnen al een behoorlijke puzzel om de juiste opstelling binnen de lijnen te brengen. Jan van ’t Oever moest afhaken vanwege een rugblessure en tijdens de warming-up bleek dat Beerd Bonestroo ook niet fit genoeg was om te spelen. Sander Stange was wel weer terug van vakantie en ook werd Gerwin de Leeuw opgeroepen voor een plek in de basisopstelling. Henk Elskamp mocht ook in de basis starten voor Beerd Bonestroo.
Als de wedstrijd dan nog geen twee minuten oud is en ZAC krijgt een terechte penalty toegewezen, dan dreigt de moed je in de schoenen te zakken. Echter, ook nu weet Arjan ten Klooster de strafschop te stoppen. In de tiende minuut schiet Luca Veldhoen uit de rebound goed in, echter zonder succes.
De gifbeker is dan nog niet leeg. Net als vorige week moest Dominique van de Grift geblesseerd het veld verlaten, alleen nu al na tien minuten. Arjen Hulst kon zijn opwachting maken, maar ook hij was niet erg gelukkig. Na een half uur spelen mocht hij ook het veld weer ruimen, omdat hij bij hoog spel van een tegenstander in het gezicht werd geraakt. Hij moest voor behandeling naar een ziekenhuis. Bart Schoonhoven was zijn vervanger.
Intussen werd er ook nog gevoetbald. ZAC wist een licht overwicht te veroveren, maar kon niet echt gevaarlijk worden voor het doel van Arjan ten Klooster. De laatste tien minuten voor de thee wist VSCO’61 zich onder die druk uit te worstelen en er ontstonden ook mogelijkheden voor het Zwolse doel. De rust ging desondanks in met een 0-0 stand.
Na de hervatting was VSCO’61 zeker niet de mindere ploeg. Uit een goede actie van Luca Veldhoen kopte Rinse van der Velde maar net naast. Luca Veldhoen wist meerdere malen de achterlijn te bereiken, maar zijn voorzetten werden steeds door de verdediging van de Zwollenaren opgeruimd. ZAC probeerde nog wel druk te zetten en kreeg ook nog een aantal corners te nemen. Niet geheel van gevaar ontbloot, maar uiteindelijk werd de eindstand zoals we waren begonnen: 0-0. Met inzet en vechtlust wisten de kanaries het punt over de eindstreep te trekken.
Volgende week speelt VSCO’61 op sportpark De Heughte tegen Den Ham. Aanvang 14.30 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden