Amptmeijer 1 van Badminton '80 blijft winnen

WEZEP - Het eerste team Amptmeijer 1 van Amptmeijer Badminton '80 speelde zaterdagmiddag 30 november thuis in de Kamphal tegen Allotria uit Hasselt. Aangezien de eerste helft van het seizoen inmiddels is gespeeld, begon het team aan de eerste returnwedstrijd. Bij de vorige ontmoeting van het 6-2 in het voordeel van Wezep geworden, het doel was om minimaal hetzelfde resultaat te gaan halen. En dat is het team gelukt. Hiermee staan ze met een ruime voorsprong op de eerste plaats in de poule.
Rémon van de Werfhorst en Cornel van Dorp startten met de herendubbel. Het goed op elkaar ingespeelde duo won met 21-13 en 21-15.  Vera van Dijken Joanne van den Heuvel hadden geduchte tegenstanders, maar wonnen met twee keer 21-18.
Van de Werfhorst speelde een wisselvallige singlepartij: mooie punten afgewisseld met wat missers, wat erin resulteerde dat hij de wedstrijd niet in winst kon omzetten. Van Dijk moest flink aan de bak. De eerste set werd verloren, in de tweede set waren er meer kansen en gingen de punten gelijk op, maar werd er met 21-23 verloren. Van Dorp had drie sets nodig om de partij te beslissen. De eerste set won hij, in de tweede set gaf hij niet genoeg gas, dus moest de derde set de beslissing brengen. Daarin hervond hij zijn ritme en won met 21-12. Van den Heuvel dacht, 'Ik maak het lekker spannend en maak goed gebruik van de tijd, maar zorg dat ik wel in drie sets win'. En dat deed ze met twee keer 21-19.
Van de Werfhorst en Van Dijk liepen in de mix niet tegen problemen aan en wonnen vrij eenvoudig met 21-12 en 21-7. Van Dorp en Van den Heuvel daarentegen hadden veel moeite met de tegenstanders. De eerste set verloren ze nipt me 19-21. De tweede set leek ook niet de goede kant op te gaan maar werd toch gewonnen. In de derde set moest het van ver komen, maar ze waren gedreven om de 100% score op de mix te behouden, de winst werd met 21-18 behaald. De eindstand was wederom 6-2.
Het tweede team TTL Wezep heeft vrijdagavond verloren van Harderwijk met 7-1. Het derde team Amptmeijer 2 heeft met 3-5 gewonnen van Dronten. Het vierde team Bakker Bestratingen heeft met 1-7 verloren van Barneveld. Het herenteam Kamphuis speelde donderdagavond tegen IJsselstad in Deventer en keerde huiswaarts met een 7-1 verlies. Het meidenteam Plus Van den Hoven heeft voor de eerste keer dit seizoen een wedstrijd gewonnen, namelijk 4-2 tegen Zeewally. Het jeugdteam Plus Van den Hoven heeft met 3-5 verloren van Allotria.
De volgende thuiswedstrijden zijn op zaterdag 7 december. Dan spelen het tweede en derde team, evenals het herenteam, meidenteam en het jeugdteam thuis. De wedstrijden beginnen om 13.00 uur in de Kamphal, De toegang is gratis.

Meer berichten