Twee van de drie leden van het barokensemble  'La Máquina del Tiempo'.
Twee van de drie leden van het barokensemble 'La Máquina del Tiempo'. (Foto: (eigen foto))

Klassiek concert op De Rozenhof

DOORNSPIJK - Jong, fris, energiek en ambitieus. Dat zijn de kenmerken van het ensemble 'La Máquina del Tiempo'. Het kamerconcert van dit ensemble op zaterdag 14 december op 'De Rozenhof' aan de Rode Landsweg 18 in Doornspijk staat in het teken van de barok en het ensemble speelt daarom werken van o.a. Bach, Telemann en Händel.
Het ensemble is opgericht in 2014 en bestaat uit musici die gespecialiseerd zijn in de authentieke of ook wel historische uitvoeringspraktijk en hebben allemaal gestudeerd bij gerenommeerde musici. Zij spelen op authentieke instrumenten. Het repertoire omvat muziek uit de 18e eeuw en begin van de 19e eeuw. De leden van dit ensemble willen graag een reis door de tijd maken en dan met name door de 18e eeuw. In de tijd dat dit ensemble met elkaar samenspeelt zijn zij een hecht ensemble geworden met respect voor elkaars muzikaliteit, muzikale ideeën en achtergrond. Zij proberen elkaar te inspireren en te motiveren om op zo hoog mogelijk niveau kamermuziek te maken. Om dit te bereiken hebben zij verschillende masterclasses gevolgd bij o.a. Ton Koopman, Raymond Honing, Patrick Ayrton en Fabio Bonizzoni. Het wordt weer een sfeervol kamerconcert bij kaarslicht.
Aan dit concert werken mee: Caroline Deul - Cello, Sannie de Jongh - Traverso en Liene Madern-Stradina achter het Klavecimbel. De aanvang is 19.30 uur. De entree is 12,50 euro en voor jongeren t/m 17 jaar 7,50 euro, inclusief consumpties. Er zijn maximaal 60 plaatsen beschikbaar. Reserveren kan via derozenhofklassiek@gmail.com of via tel. 06-20852927.

Meer berichten