Leerlingen Annemiek van Norel, Evelien Visch en Elzeliene van Asselt en docent en organisator Glazen Huis, Hans Pieffers. (Foto: José Oosthoek)
Leerlingen Annemiek van Norel, Evelien Visch en Elzeliene van Asselt en docent en organisator Glazen Huis, Hans Pieffers. (Foto: José Oosthoek) (Foto: José Oosthoek)

Glazen Huis voor de Wens Ambulance

José Oosthoek

"Gezellig, iedereen kijkt er naar uit"

Terwijl de voorbereidingen volop in gang zijn, kunnen leerlingen van het Oostenlicht niet wachten tot het weer zo ver is: de actie Glazen Huis op 18, 19 en 20 december. Docenten laten zich weer opsluiten en talloze activiteiten worden georganiseerd om veel geld in te zamelen voor het goede doel.

ELBURG – Voor de vierde keer organiseert Hans Pieffers, docent biologie op het Oostenlicht, het Glazen Huis in Elburg. "De opbrengst was vorig jaar bijna 15.000 euro", aldus Pieffers. "Dat gaan we proberen te evenaren. Er komen elk jaar ideeën voor goede doelen binnen, dit jaar hebben we gekozen voor de Veluwse Wens Ambulance. We hebben een aantal jaren goede doelen in het buitenland gesteund, nu dichtbij. De Veluwse Wens Ambulance was al drie keer eerder genoemd en een opa van één van de leerlingen heeft een heel warm hart voor de Wens Ambulance. Met elkaar vinden we het ontzettend mooi wat ze doen. De tijd en moeite nemen voor de laatste wens van terminale patiënten. Nog één keer de zee zien, nog één keer kersen plukken met m'n maatjes, of naar je favoriete voetbalclub. Een gewone ambulance is vaak te duur voor zo'n wens, de Veluwse Wens Ambulance en de vrijwilligers zijn de mogelijkheid, dat spreekt enorm aan. Het geld dat we inzamelen, gaat naar de ambulance, die moet top in orde zijn."

Op 18 december om 08.30 uur start het Glazen Huis en hij eindigt op vrijdag 20 december om 10.30 uur. "Vlak voor de docenten opgesloten worden, krijgen ze een ontbijt van de leerlingen en op vrijdagmiddag wordt een maaltijd bereid", geeft Pieffers aan. "In de tussentijd wordt niet gegeten. Er zijn heel veel activiteiten die geld opbrengen voor de Veluwse Wens Ambulance. Zo is er een pubquiz op woensdagavond, waarvoor je je kunt inschrijven met een team."

Evelien, Annemiek en Elzeliene, die vierdejaars zijn en de richting Zorg & Welzijn volgen, zorgen voor de bediening tijdens de pubquiz. "Met vijf personen vorm je een team en voor 10 euro kun je deelnemen", legt Evelien uit. "Een consumptie kost één euro. We hebben veel gesponsorde prijzen van de lokale ondernemers en een team van de Veluwse Wens Ambulance doet ook mee. Inschrijven kan nog tot zondag 1 december, op: glazenhuisoostenlicht@nuborgh.nl ".

Spinning en oud ijzer

"Het locatiemanagementteam gaat een spinningmarathon doen", zegt Pieffers. "Directeur Leeflang heeft zelfs gezegd dat hij de uitdaging uitgaat om 24 uur te fietsen. Gesponsord uiteraard. En er zijn nog veel meer activiteiten; voor het eerst dit jaar winterbanden verwisselen door de leerlingen van 'Motorvoertuigen', de leerlingen van Bouw en Groen halen oud ijzer op, er is Polderpride: kant en klare hutspotpakketten, sinaasappels, eieren, alles gesponsord. We hebben een winterrestaurant, je kunt muziek aanvragen en Varkentjes wassen.
Het Glazen huis is te volgen via een livestream via de site van school en instagram."

Meer berichten