Winnares Lynn Wittingen.
Winnares Lynn Wittingen. (Foto: Rolf Plender)

Lynn Wittingen wint voorronde Nationale Voorleeswedstrijd

DOORNSPIJK - Van de 75.000 basisschool leerlingen die aan De Nationale Voorleeswedstrijd zijn begonnen, mogen zich zo’n 3000 leerlingen na de voorrondes ‘Schoolkampioen’ noemen.
Ook De Regenboog deed dit jaar natuurlijk weer mee. Op donderdagavond 21 november vond de jaarlijkse voorleeswedstrijd voor de kinderen uit groep 7 en 8 plaats. Acht deelnemers probeerden de felbegeerde voorleesbokaal te winnen. Onder het toeziend oog - en luisterend oor - van de ouders en meesters en juffen hebben alle kinderen hun voorleeskunsten vertoond.
De jury, bestaande uit mevrouw De Wit van het Oostenlicht en de heer André, algemeen directeur van De Meent, had dus een moeilijke taak. Uiteindelijk werd de beker, evenals vorig jaar, gewonnen door Lynn Wittingen uit groep 8.
Lokale bibliotheken en de Provinciale Bibliotheek Centrales organiseren de vervolgrondes van februari tot en met april. Daar worden de kampioenen gekozen die hun provincie gaan vertegenwoordigen in de landelijke finale.
De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met Stichting CPNB en de Vereniging van Openbare Bibliotheken. De provinciale finales worden georganiseerd door de openbare bibliotheken en de Provinciale Bibliotheek Centrales. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk is, maar vooral ook erg leuk.

Meer berichten