De beek wordt gevuld met kwelwater en bevriest daarom niet. (Foto: Michel Molenaar)
De beek wordt gevuld met kwelwater en bevriest daarom niet. (Foto: Michel Molenaar) (Foto: Michel Molenaar)

Winterwandeling over landgoed Staverden

Wie veel zin heeft in een frisse wandeling door het winterlandschap op het mooie landgoed Staverden, gaat op zondag 1 december mee met de boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen.

REGIO - Een winterwandeling in het bos is altijd mooi. De beuken en eiken hebben hun blad verloren, maar de meeste naaldbomen blijven groen en de hulst met zijn rode bessen valt nu extra op. Ook de beek stroomt in de winter, zelfs bij strenge vorst, want deze wordt gevoed met kwelwater dat nooit bevriest. Het is raadzaam een dikke jas aan te trekken, een das om te doen en ook de handschoenen niet te vergeten.

De wandeling begint om 14.00 uur vanaf de grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg in Staverden. De wandeling duurt zo'n twee uur. De deelname kost 5 euro per persoon, kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen kunnen gratis meelopen op vertoon van een geldige donateurspas. Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, dus liefst gepast betalen). Reserveren niet nodig. Meer informatie vooraf: www.glk.nl/activiteiten, Kees Bor, tel. 0341-357716 of Gerard Heemskerk, tel. 0341-554493.

Meer berichten