Winkelcentrum Meidoornplein in Oldebroek(Foto: Stefan Verkerk)
Winkelcentrum Meidoornplein in Oldebroek(Foto: Stefan Verkerk) (Foto: Stefan Verkerk)

Opknapbeurt Meidoornplein

WEZEP - De gemeente Oldebroek is al een aantal jaren bezig om winkelcentrum Meidoornplein op te knappen. Eerder werd al het grote en kleine plein voorzien van nieuwe bestrating, lichtmasten en groen. Nu is de volgende fase van de vernieuwing aanstaande.
Desupermarkten Lidl en de Plus hebben een plan gemaakt waar het gemeentebestuur van Oldebroek enthousiast over is. Ze hebben de handen ineen geslagen om het winkelcentrum een grondige opknapbeurt te geven. De Lidl gaat verplaatsen en uitbreiden, de Plus gaat uitbreiden en de gemeente gaat de openbare ruimte opnieuw inrichten. Ook wordt de Meidoornpassage geheel gerenoveerd en komt er een nieuwe plek voor het monument. De muziekkoepel krijgt een nieuwe plaats bij het dorpshuis.
De nieuwe inrichting van de openbare ruimte moet straks meer parkeerruimte bieden en qua inrichting aansluiten bij het enkele jaren gelden opgeknapte deel. Daarnaast vindt de gemeente het belangrijk dat de ondernemers ook gaan investeren in duurzaamheid en de uitstraling van hun winkelpanden. Wethouder Bergkamp: "Samen maken we winkelcentrum Meidoornplein aantrekkelijk en toekomstbestendig. Dat doen de supermarkten en de gemeente niet alleen, daar hebben we alle ondernemers bij nodig! Zo blijft het ook in Wezep goed wonen en aantrekkelijk winkelen".
De gemeenteraad beslist in december of zij ruim twee miljoen euro beschikbaar wil stellen voor dit plan.

Meer berichten