(Foto: Wilfred Boon)
(Foto: Wilfred Boon)

DSV blijft uit winnen: 0 - 1 tegen HTC

DOORNSPIJK - De serie overwinningen voor DSV in de uitwedstrijden is ook door HTC uit Zwolle niet onderbroken. Na 90 minuten stond er een 0 – 1 eindstand op het scorebord, minimaal verschil maar goed voor de maximale drie punten.
Het was geen al te beste wedstrijd op sportpark De Pelikaan in Zwolle. HTC had daar deze middag niet de kwaliteiten voor en DSV oogde slordig en rommelig, vooral wanneer het op verdedigen aan kwam.
Na een minuut of 20 werd een doelpunt van Jeffrey Schreurs wegens buitenspel afgekeurd, maar een tiental minuten daarna was hij uit een moeilijke positie wel succesvol: 0 – 1.
DSV had toen al enige tijd een wissel binnen de lijnen, want Wilbur Akster had de plaats van Henrick Blaauw ingenomen. Hij moest met een knieblessure vertrekken. In de loop van de partij werden ook Gerrit Hoekert en de eerder genoemde Wilbur Akster vervangen door Arnoud Zwep en Gerrit Jan Haverkamp. Deze leidde er toe dat DSV de laatste 10 minuten met tien man verder moest, toen Johan Versluis met 'kramp van top tot teen' ook af moest haken.
Gedurende de laatste 20 minuten was het billenknijpen voor DSV, maar met goed keeperswerk van Laurens Dekker en een voorbeeldige teamspirit werd de zwaarbevochten overwinning over de streep getrokken.
Donderdagavond 14 november speelt DSV vriendschappelijk in Harderwijk tegen Zwart-Wit, zaterdag 16 november is de ploeg vrij. De eerste competitiewedstrijd staat voor 23 november gepland: 14.30 uur op sportpark De Haere tegen Hulshorst.

(Tekst: Geert Hartholt)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden