VSCO'61 stunt tegen Sparta Enschede

OOSTERWOLDE - Werd afgelopen week door gebrek aan instelling verloren van nummer laatst ASC'62, tegen hoogvlieger Sparta Enschede gaf juist de inzet de doorslag. VSCO'61 won de wedstrijd met 1-2 verdiend op wilskracht.
Het verschil tussen beide teams bij aanvang van de wedstrijd was groot. Tien punten scheiden beide teams elkaar na zeven wedstrijden. Sparta Enschede strijdt om de periodetitel en heeft twee ploegen boven zich staan. VSCO'61 strijdt voor handhaving met nog twee ploegen onder zich. VSCO'61 toonde echter aan dat met een gezonde dosis werklust en een goed collectief veel te overwinnen is.
Het eerste halfuur was het vooral tegenhouden aan de kant van VSCO'61. Sparta Enschede zocht de aanval tegen het goed en compact spelend VSCO'61. Kansen waren er wel, maar de precisie ontbrak bij de Enschedeërs. Danny Reinders schoot in kansrijke positie te slap in, zodat doelman Arjan ten Klooster vrij makkelijk redding kon brengen. De grootste kans was voor de gevaarlijke Sander Thomas, maar vrij voor de VSCO-doelman lobde hij de bal naast.
Uit een corner kopte Kevin Krommendijk nog rakelings naast, maar hierna kwam VSCO'61 gedurende de eerste helft steeds beter in het spel en kwam er enkele keren goed uit. Via de lange bal werd spits Rinse van der Velde gezocht die bijna elk kopduel won. Drie minuten voor rust leverde dat de voorsprong op. Uit een ingooi kopte de VSCO-spits door en Dominique van de Grift scoorde de 0-1.
De tweede helft had VSCO'61 goed grip op de tegenstander en stond geen kansen toe. Ook de ingevallen Alessio Pinna, waarvan in de bestuurskamer hoog opgegeven werd, kreeg geen enkele voet aan de grond tegen de goed spelende Sander Stange. Een kwartier voor tijd verdubbelde VSCO'61 zelfs de voorsprong. De ijverige Bart Schoonhoven zette verdediger Rob van Holland zo onder druk dat hij de bal in eigen doel werkte (1-2).
De laatste minuten van de wedstrijd werd het billen knijpen voor De Kanaries. Sparta Enschede speelde alles of niets. Een vrije trap van Sander Thomas kwam op de lat. Daan Akkerman wist even later de 1-2 binnen te koppen. De laatste kans voor Sparta Enschede was voor Rob van Holland. Zijn vrije trap net buiten de zestien werd knap gestopt door doelman Arjan ten Klooster, die een prima wedstrijd keepte.
VSCO'61 pakte drie belangrijke punten en creëerde hierdoor wat meer lucht naar de onderste plaatsen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden