Vanuit een wildobservatiepunt in een rustgebied wordt het wild bekeken. (Foto: Vemdefoto)
Vanuit een wildobservatiepunt in een rustgebied wordt het wild bekeken. (Foto: Vemdefoto) (Foto: Vemdefoto)

Naar wild speuren kan op De Dellen met boswachters

Wie samen met de boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen herten en zwijnen wil observeren gaat op zaterdag 16 november mee op een wandeling op landgoed De Dellen.

REGIO - De Dellen is een prachtig natuurgebied, bekend om de afwisseling van bossen, lanen en heidevelden. Er leeft een groot aantal edelherten en wilde zwijnen. Bij aanvang van de excursie vertellen de boswachters over deze dieren en laten ze onder meer geweistangen zien. Daarna wordt een korte wandeling naar de wildobservatiepost in het rustgebied gemaakt. Eenmaal in de post is het belangrijk om zo stil mogelijk te zijn, zodat de dieren zich niet bewust zijn van menselijke aanwezigheid. Doordat de wildobservatiepost in het rustgebied staat, is de kans op het zien van wild groot. 100 procent wildgarantie kunnen de boswachters echter niet geven; het blijft de natuur.
Het vertrek is om 14.30 uur vanaf de parkeerplaats Erf van Daendels aan de Nieuwe Zuidweg nabij Epe en Heerde. Duur: circa 2,5 uur. Deelname: 7,50 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen: 5 euro. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/activiteiten. De excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar. Ook honden kunnen niet mee. Donkere kleding en een verrekijker worden aangeraden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden