(Foto: Reinier Boerendans)
(Foto: Reinier Boerendans) (Foto: )

VZK wint volleybalderby van Blauw Wit

OLDEBROEK/WEZEP - Heren 1 van volleybalvereniging Blauw Wit heeft zaterdag g november de derby tegen VZK met 1-3 verloren. Het pubike in de Talter kreeg een aantrekkelijke wedstrijd voorgeschoteld waarin Blauw Wit de Wezepers het vuur aan de schenen wist te leggen. Uiteindelijk stapten de Blauw Witters met slechts 1 punt van het veld en dat is wellicht te weinig voor de geleverde arbeid.
Op voorhand wist Heren 1 dat het voor een lastig karwei stond gezien de stand op de ranglijst en het treffen in de voorbereiding tussen beide teams. Door absentie van Tom de Vries (op oefening met Defensie) en Sander Puttenstein (herstellende van een knieoperatie) moest coach Erik Koldewijn schuiven in zijn basisopstelling. Martijn Westerink verhuisde naar de passer/loper positie en jeugdspeler Daniel van de Weg begon op het midden. Daarnaast zat Wim Boerendans op de bank als extra middenman.
De start van de wedstrijd ging gelijk op tot 10-10, daarna leek Blauw Wit het spoor bijster in de openingsset. Een serviceserie aan Wezepse kant maakt het verschil en via 14-25 werd het 0-1. Voor Blauw Wit was er werk aan de winkel en het begon beter te draaien in de tweede set. VZK moest het vooral hebben van de aanvalskracht op de buitenkant en Blauw Wit wist daar beter grip op te krijgen.
De tweede set ging nog wel met 22-25 verloren, maar het was een opmaat voor een goede derde set van de Blauw Witters. Blauw Wit startte direct met een 5-0 voorsprong en gaf die voorsprong de hele set niet meer uit handen. De frustraties liepen bij Wezep alsmaar hoger op richting de scheidsrechter (die overigens zowel aan VZK-kant als Blauw Wit-kant een gele kaart toonde). Blauw Wit hield het hoofd koel en via 25-18 werd het 2-1.
Het publiek ging er nog maar eens goed voor zitten, want het geloof in een kanteling van de wedstrijd werd gevoed door de setwinst. Blauw Wit wist het verschil in aanvalskracht goed te compenseren door veel strijdlust te leveren, waarbij Anthon Cornet de ploeg op sleeptouw nam. Er was in die vierde set een klein voordeel voor VZK (10-14), maar Blauw Wit verkleinde de achterstand en wist het om te zetten in een voorsprong (19-18). Maar opeens leek het licht uit te gaan aan Oldebroekse zijde door een aantal fouten op rij, waardoor VZK de vierde set binnen wist te slepen met 21-25. En dat betekent een abrupt einde van de wedstrijd.
Door deze nederlaag blijft Heren 1 voorlopig op de elfde plek staan met acht punten uit vier wedstrijden. Wel hebben de Blauw Witters nog altijd twee of drie wedstrijden minder gespeeld dan de rest van de teams in de competitie.
Volgende week wacht de zware uitwedstrijd tegen SV Dynamo Apeldoorn, een favoriet voor de titel in de promotieklasse.

(Tekst: Reinier Boerendans)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden