OWIOS thuis in zespuntenwedstrijd tegen PH

OLDEBROEK – Zaterdag 9 november speelt OWIOS tegen PH uit Almelo op het eigen sportpark Bovenmolen. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van S. Smit.
Zaterdag staat er een kraker op het programma in de onderste regionen van de 2e klasse H. OWIOS staat op de elfde plaats en PH op de dertiende plaats. PH is twee seizoenen geleden overgestapt van het voetballen op zondag (2e klasse) naar de zaterdag en diende hiervoor in de vierde klasse te beginnen. Na twee kampioenschappen acteert PH nu in de 2e klasse van het zaterdagvoetbal en merkt dat het niveau hoger ligt. Dit seizoen spelen OWIOS en PH voor het eerst in de historie tegen elkaar.
PH heeft 5 punten uit 7 wedstrijden. PH speelde gelijk tegen VSCO '61 en Be Quick '28 en won verrassend van het sterke Enter Vooruit met 2-1. Daarentegen werd er verloren van Vroomshoopse Boys, Quick '20, Hulzense Boys en afgelopen week van Sparta Enschede. Van Sparta Enschede werd er met 6-2 verloren. Na een slechte eerste helft stond PH met rust met 3-0 achter. Nadat PH een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer op het scorebord zette en ging voor de gelijkmaker, scoorde in de laatste 10 minuten Sparta Enschede nog drie keer.
Met twee overwinningen begon OWIOS voortvarend in de 2e klasse. Maar na vijf opeenvolgende nederlagen, waar OWIOS recht had op meer, staat OWIOS toch op een elfde plaats met zes punten uit zeven wedstrijden. Vorige week verloor OWIOS vooral van zichzelf door de doelpunten wel heel makkelijk weg te geven aan Den Ham. Na een 2-0 achterstand kwam OWIOS terug tot 2-1 en was het wachten op de 2-2, maar in plaats daarvan schoot OWIOS in haar eigen voet en gaf eenvoudig het derde doelpunt weg en was de wedstrijd gespeeld.
Een zespuntenduel is het voor beide partijen. Een overwinning geeft aansluiting bij de middenmoot en bij een nederlaag wordt de betreffende ploeg voorlopig in de achtervolging gezet. Met de hulp van het eigen publiek moet OWIOS de rug rechten en op het eigen sportpark de punten pakken.
Vanaf 17.00 uur is er komende zaterdag bij OWIOS overigens een bazaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden