Een rondleiding van Prins Bouw in de nieuwe huizen in Oldebroek-West.
Een rondleiding van Prins Bouw in de nieuwe huizen in Oldebroek-West. (Foto: eigen foto)

Praktijkklas Oldebroek begonnen

OLDEBROEK - Vrijdag 1 november is Praktijkklas Oldebroek begonnen. Negen leerlingen van vier verschillende scholen van De Akker kwamen samen op De Regenboog.
De praktijkklas is opgezet door De Akker in nauwe samenwerking met het Nuborgh College Oostenlicht.
De groep leerlingen die in aanmerking komt voor de praktijkklas heeft vaak moeite met de theoretische stof op school en gaat dus liever praktisch aan de slag. Deze groep leerlingen heeft op vrijdagochtend een eigen klas met een praktisch les. Doel is dat deze leerlingen zo hun talenten ontdekken en op die manier succeservaringen opdoen. Dit gebeurt op de zolder van De Regenboog, in de praktijklokalen op het Oostenlicht of op een werkvloer. Zo werd afgelopen vrijdag een bezoek gebracht aan de bouwplaats van Prins Bouw in Oldebroek-West. Een leerkracht: ''We kregen een rondleiding van een uitvoerder, een timmerman en een installateur van Faber. Zij leerden ons over de verschillende fases van het bouwen van een huis.
De komende weken hebben we het over het thema ‘Wonen in de wereld’. We gaan metselen, bezoeken een installateur en nemen een kijkje op de werkplaats van Tromp Tafels.
Daarnaast zullen we op onze eigen zolder onze gouden handjes uit de mouwen steken om de zolder een opfrisbeurt te geven. Hier gaan we een eigen woonkamer maken. Afgelopen vrijdag zijn we begonnen met het maken van een kapstok.
''We hopen dat de leerlingen door de praktijkklas zien dat ze veel kunnen. En dat de leerlingen een gevoel van eigenwaarde krijgen en enthousiast raken over een bepaalde vakrichting. Zodat ze een positief zelfbeeld krijgen en leren dat leren ook anders kan en leuk is. De praktijkklas Oldebroek is er voor kinderen wiens talenten buiten de studieboeken liggen!”
Praktijkklas Oldebroek is te volgen via Instagram: @praktijkklas.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden