(Foto: Harry ten Hove)
(Foto: Harry ten Hove)

Opnieuw ruime nederlaag voor Elburger Sportclub: 1-5.

ELBURG/HASSELT - Het was zaterdag op de zevende competitiedag niet de eerste keer dat Elburger Sportclub tegen een ruime nederlaag aanliep. Nu ging de ploeg tegen het bezoekende Olympia '28 uit Hasselt met 1-5 ten onder. De thuisclub was vooraf gewaarschuwd; de formatie uit het stadje aan het Zwarte Water had namelijk vorige week al haar visitiekaartje afgegeven na een knappe 1-0 overwinning tegen het sterke VIOS V.
Aanvankelijk wogen beide partijen behoorlijk tegen elkaar op, zonder dat er sprake was van echte uitgespeelde kansen. De behoudend spelende thuisclub was niet bij machte om de Olympia-defensie het vuur na aan de schenen te leggen. Naarmate de eerste helft vorderde werden de gasten toch wat gevaarlijker en voorkwam doelman Bjarn Onderstal met een uitstekende redding de openingstreffer voor de gasten. Een schot van dichtbij van één der Elburger-voorwaartsen zorgde voor een spaarzaam hoogtepunt bij de thuisclub. Terwijl de ruststand leek aan te breken met een dubbelblanke stand sloeg Olympia toch nog toe.
Na een inschattingsfout van één der verdedigers was dit voor Jeffrey van de Belt een uitgelezen kans om zijn ploeg aan de leiding te brengen.
Vol goede bedoelingen begon de thuisclub aan de tweede helft, maar toen opnieuw Van de Belt binnen vijf minuten de voorsprong voor Olympia had verdubbeld, ging het er somber uitzien voor de Elburgers. Olympia nam steeds meer de touwtjes in handen en na een uitstekende aanval was het Willard Visscher die met een bekeken treffer zijn ploeg na ruim zeventig minuten in feite al in veilige haven manoeuvreerde.
Toch waren de blauw-witten niet van plan zich gewillig naar de slachtbank te laten leiden en de tegentreffer van Lars Lamberink zorgde zowaar voor enige opwinding bij de thuisclub. Echter, nog geen 100 tellen later was de marge van drie treffers al weer hersteld doordat de inmiddels ingevallen Jan Koedijk trefzeker was. Dat in de slotseconden van de extra tijd dezelfde speler de eindstand op 1-5 bracht was alleen van statistisch belang.

(tekst: Leo Ruyter)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden