OWIOS speelt voor sinterklaas

OLDEBROEK - OWIOS heeft zaterdagmiddag een slechte beurt gemaakt door in Den Ham met 2-4 te verliezen.
Den Ham bleek over twee snelle spitsen te beschikken. Kevin Ruiterkamp en Randall van Haarst gaven de OWIOS-backs handen vol werk. Al in de eerste minuut brak Ruiterkamp op rechts door maar schoot hard over. Aan de andere kant stopte doelman Ekkel een schot van Bennie Veldhoen.
Robin Hop speelde een moeilijke eerste helft. Na in de 17e minuut al tegen geel aan te zijn gelopen, speelde Hop in de 23e min een bal in de voeten van een tegenstander die direct opende op Ruiterkamp. Diens strakke voorzet werd binnen geschoten door Dewy Drost: 1-0. Zeven minuten later was het opnieuw raak. Een voorzet vanaf links werd verkeerd beoordeeld door Hop. Via diens hoofd verdween de bal met een boog over de tegen de zon inkijkende Vlieger: 2-0.
OWIOS kon aanvallend geen vuist maken maar kwam vlak voor rust toch op 2-1 toen Bennie Veldhoen zich knap vrij speelde en de bal buiten bereik van doelman Ekkel in de kruising joeg.
OWIOS begon de tweede helft, met Mike Bastiaan voor Niek Bultman, voortvarend. Al in de 46e leek Cornel Balk de gelijkmaker te scoren maar stuitte op Ekkel. OWIOS bleef in het vervolg de bovenliggende partij en het was wachten op de gelijkmaker. De vierde treffer viel echter aan de andere kant. Doelman Vlieger speelde een vrije bal pardoes in de voeten van Luuk Kuiper, die de bal in het lege doel deponeerde: 3-1.
OWIOS gaf niet op en kreeg ook diverse mogelijkheden om te scoren, maar Uitslag en Balk kregen de bal niet langs Ekkel. Met Levy Dickhof voor Patrick Bastiaan werd de druk opgevoerd. Zelfs kreeg Cornel Balk de bal geheel vrij en alleen voor Ekkel de bal niet over de lijn. En zoals zo vaak valt het doelpunt dan aan de andere kant. Een diepe bal bereikte Kevin Ruiterkamp die alleen voor Vlieger geen fout maakte: 4-1.
Hendrik Uitslag bepaalde in de 89e min de eindstand op 4-2, maar die treffer kwam natuurlijk veel te laat.
OWIOS zal de komende week moeten bekijken hoe ze in het vervolg minder makkelijk tegen tegentreffers op lopen. Zo makkelijk als er doelpunten worden geïncasseerd, daar is aanvallend bijna niet tegen op te boksen.
Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen PH uit Almelo op het programma. Aanvang op 'Bovenmolen' is 14.30 uur.
(tekst: Jaap van Olst)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden