OWIOS hoopt op punten in Den Ham

OLDEBROEK – Zaterdag 2 november speelt OWIOS op sportpark De Rohorst in Den Ham tegen De Ham. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van W. Braaksma.
Een paar weken geleden stonden beide ploegen er een stuk florissanter voor. De laatste weken pakken beide ploegen echter minder punten en zijn zowel Den Ham als OWIOS afgezakt naar respectievelijk de 8e en 11e plaats. Voor beide ploegen is het dus een belangrijk moment om de aansluiting met de middenmoot te houden.
Eind jaren negentig kwamen beide ploegen elkaar voor het laatst in competitieverband tegen in de eerste klasse. Een memorabele wedstrijd was de laatste wedstrijd van het seizoen 1997-1998. Den Ham moest winnen om op een gedeelde eerste plaats te eindigen en OWIOS moest winnen om niet te degraderen. Door twee doelpunten van Kees Nagelhout trok OWIOS aan het langste eind. Het laatste onderlinge treffen was in een oefenwedstrijd in januari 2012 waarin Den Ham met 4-1 te sterk was.
Na vier wedstrijden was Den Ham eventjes de trotse koploper in de tweede klasse H. Uit de laatste drie wedstrijden sleepte Den Ham echter slechts één punt uit de strijd en staat hierdoor op de achtste plaats. Den Ham speelde gelijk met 0-0 tegen Be Quick '28 en verloor met 3-0 van Enter Vooruit en vorige week met 5-0 van Sparta Enschede. Ondanks een uitstekend spelend Sparta Enschede mistte er bij Den Ham vorige week de bezieling om de wedstrijd tot een goede einde te brengen en maakte het ook geen aanspraak op een punt.
OWIOS liep vorige week tegen de vierde nederlaag op rij op, nadat de eerste twee wedstrijden in een winstpartij werden omgezet. Waar OWIOS in de andere wedstrijden met goed voetbal veel te weinig kreeg, was er op de nederlaag van vorige week tegen Vroomshoopse Boys niets af te dingen. OWIOS zat geen moment in de wedstrijd en moest na 20 minuten al met een man minder verder. Behalve de opleving vlak na rust met de aansluitingstreffer zat een punt er geen moment in.
Zowel OWIOS als Den Ham willen zich revancheren voor de offday van vorige week en in elkaar de ideale tegenstander vinden. Tevens hebben beide ploegen de punten hard nodig om de aansluiting met de middenmoot te behouden. Er staat dus voldoende op het spel om vooral de matige speeldag van afgelopen zaterdag weg te spelen.

Meer berichten