Concordia en project repeteret voor Missa Katharina.
Concordia en project repeteret voor Missa Katharina. ((Foto: Elly Moorlach)

Jubileumconcert Concordia met 'Missa Katharina'

OLDEBROEK - In Luctor et Emergo in Oldebroek wordt zaterdagavond 23 november een bijzonder jubileumconcert gegeven. Samen met een projectkoor van 60 zangers brengt het A-orkest van Concordia Oldebroek het stuk 'Missa Katharina' ten gehore. Ook sopraan Fardau van der Woude verleent haar medewerking. Mede dankzij de sponsoren Dickhof Autoschade, Boni Oldebroek en Slagerij van de Weg komt de volledige opbrengst van dit concert ten goede aan het werk van GlobalRize.
CMV Concordia bestaat dit jaar 95 jaar en GlobalRize mocht onlangs het eerste lustrum jubileum vieren. Concordia is een actieve en vitale fanfare die musiceert op landelijk niveau. Naast het houden van concerten wordt ook regelmatig meegedaan aan landelijke kampioenschappen en het Wereld Muziek Concours. Het A-orkest bestaat uit circa 65 leden en staat onder leiding van Jaap Musschenga.
GlobalRize is een christelijke organisatie die evangeliseert via internet. Deze online zendingsorganisatie is in 2014 opgericht door onder andere directeur Frans de Lange. In deze periode is de organisatie gegroeid naar meer dan 300 medewerkers. GlobalRize deelt dagelijks bijbelgedeelten via Facebook, Instagram en Twitter en via internet worden inmiddels achthonderd gesprekken per dag gevoerd.
Concordia en GlobalRize vieren hun jubileum samen met een samengesteld projectkoor van 60 enthousiaste zangers. Het koor heeft al diverse keren gerepeteerd. Op de bijgevoegde foto ziet u dat het projectkoor repeteert onder leiding van dirigent Jaap Musschenga.
De Missa Katharina ontstond als opdrachtwerk in het kader van een in 2006 gehouden compositieprijsvraag. Gevraagd was om een compositie met zeggingskracht en een moeilijkheidsgraad, die uitvoering door een amateurkoor en-blaasorkest mogelijk maakte. De internationale jury, bestaande uit specialisten uit de wereld van de blaas- en kerkmuziek koos Jacob de Haan eenduidig als prijswinnaar. Zijn Missa Katharina is daarna uitgevoerd in veel beroemde kerken zoals de Sint Pieterbasiliek te Rome en de Dom in Keulen.
In het muziekstuk zijn allerlei kerkelijke en liturgische onderdelen verwerkt zoals het credo (geloofsbelijdenis), sanctus (lofzang) en agnus dei (gebed).
Speciaal voor het jubileumconcert heeft Jacob de Haan een arrangement voor fanfare gemaakt. Nog nooit eerder uitgevoerd en daarmee wordt dit concert een première.Kaarten voor het concert dat om 19.30 uur begint zijn alleen in de voorverkoop verkrijgbaar en kosten 10 euro. Dit is inclusief een hapje en een drankje na afloop. Bestel je kaarten via www.globalrize.nl/concordia. De kaarten kunnen ook worden gekocht bij een van de vestigingen van Topslagerij Van de Weg in Oosterwolde, Oldebroek, 't Harde of Elburg.

Meer berichten