Lezing Clairy Polak over haar boek 'Voorbij Voorbij'

ELBURG - In de Bibliotheek Elburg aan de Clakenweg 146 geeft Clairy Polak woensdag 20 november een lezing over haar boek 'Voorbij Voorbij'. De organisatie is in handen van Bibliotheek Noord Veluwe, De Elburger Boekhandel en de Culturele Stichting Elburg.
Clairy Polak (30 mei 1956) is een Nederlandse journalist en radio- en televisiepresentator. Ze is vooral bekend van actualiteitenprogramma's als NOVA, Buitenhof en Het Filosofisch Kwintet. Haar roman 'Voorbij Voorbij' gaat over de ziekte van Alzheimer. Een bijzonder boek over het verloop van de ziekte, afscheid nemen, vol compassie geschreven, dat de lezer diep zal raken.
Steeds meer mensen komen eens in hun leven in aanraking met dementie of Alzheimer, vaak met verwoestende gevolgen. Clairy Polak beschrijft nauwgezet hoe de ziekte van Alzheimer steeds meer grip kreeg op haar echtgenoot Nico en zijn brein ‘als het ware opvrat'. Ze besloot er een boek in romanvorm over te schrijven. Kort voor het overlijden van haar man was het boek gereed.
“De ontmoeting tussen Leo en Judith leidt tot een bijna symbiotische liefde – onverwacht, gezien hun totaal verschillende achtergrond. Vijfentwintig jaar lang kwam daar niets of niemand tussen. Tot de alzheimer zijn verwoestende werk kwam doen. Zowel Leo als Judith valt ten prooi aan grote verwarring. Leo’s verleden dreigt radicaal te worden uitgegumd, terwijl Judith probeert hun gezamenlijke leven aan de vergetelheid te ontrukken en haar eigen toekomst opnieuw vorm te geven. Aan de hand van Leo’s verhalen over zijn jeugd en haar eigen herinneringen probeert ze de steeds vager wordende foto van Leo’s leven weer wat diepte te geven en daarmee een basis te leggen om door te gaan”.
De lezing vindt plaats in de vorm van een interview door literair agent en schrijver Paul Sebes.
Aanvang 19.30 uur; entree 10 euro.
Entreekaarten zijn verkrijgbaar bij de Elburger Boekhandel aan de Vischpoortstraat 4 in Elburg, of online reserveren bij de Bibliotheek Noord Veluwe via bibliotheeknoordveluwe.nl, of via een e-mail aan: info@bibliotheeknoordveluwe.nl.

Meer berichten