Noord-Veluwse gemeenten houden informatieavond voor steun- en pleeggezinnen

OLDEBROEK - Kinderen hebben een stabiele leefsituatie, liefde en aandacht nodig. Niet in ieder gezin lukt dit even goed. Daarom worden gezinnen in de regio Noord-Veluwe op een laagdrempelige manier geholpen door steun- en pleegouders. De Noord-Veluwse gemeenten willen graag meer gezinnen vinden die op deze manier iets willen betekenen voor anderen en organiseren daarom een informatieavond op 13 en 25 november.
Opvoeden gaat niet altijd vanzelf. Soms speelt er zoveel in een gezin dat kinderen daar last van krijgen. Een steuntje in de rug is dan meer dan welkom. Steungezinnen kunnen dit steuntje in de rug bieden door bijvoorbeeld een maaltijd te verzorgen of een middag in de week een kind uit school op te vangen. Soms zijn er situaties waarin kinderen niet meer thuis kunnen blijven wonen. Dan wordt een pleeggezin gezocht, waar de kinderen met vaste opvoeders veilig kunnen opgroeien en de juiste begeleiding krijgen.
De Noord-Veluwse gemeenten zijn hoe dan ook op zoek naar gezinnen die extra liefde en aandacht willen geven aan één of meerdere kinderen uit een ander gezin. Inwoners die hier iets voor voelen en benieuwd zijn naar de mogelijkheden zijn van harte welkom op woensdag 13 november om 20.00 uur (inloop 19.30 uur) i de De Kiekmure, Tesselschadelaan 1 in Harderwijk. Of op maandag 25 november om 20.00 uur (inloop 19.30 uur) in het gemeentehuis van Oldebroek aan het Raadhuisplein 1.
Aanmelden voor de informatieavond kan via: www.oldebroek.nl/plekjevrij.

Meer berichten