KV Elburg pakt opnieuw twee punten

ELBURG - Elburg 1 heeft zaterdag 12 oktober op het Burgemeester Bode sportpark opnieuw de volle winst behaald. Na de winst van vorige week in Emmeloord werd er nu thuis gewonnen van Devinco 1 uit Deventer. De korfballers stelden in de slotfase de twee punten veilig via een 16-13 overwinning.

Dat die twee punten in Elburg zouden blijven was op voorhand niet zeker, want de Deventernaren stonden net boven Elburg op de ranglijst. Elburg kreeg afgelopen week ook nog te maken met een blessure van Benji Sjardijn en daarom was er een basisplaats voor Lars Kamphuis. Hij maakte zijn basisplaats helemaal waar.
Beide teams begonnen moeizaam aan de wedstrijd, zodat pas na ruim tien minuten het eerste punt kon worden genoteerd. Tot 2-2 bleven de teams op gelijke hoogte. Daarna kon Elburg een klein gaatje slaan zonder echt los te komen van Devinco. Elburg had wel het betere van het spel en kon gemakkelijker de korf vinden. Zo werd de ruststand bepaald op 8-5, een stand die duidelijk maakte dat de doelpunten, mede door het slechte weer, deze middag duur waren. De voorsprong bij rust was voor Elburg terecht.
In de tweede helft zagen de toeschouwers aanvankelijk een ander Devinco. De ploeg uit Deventer was feller en pakte meer schoten van afstand. Elburg had daar onvoldoende antwoord op zodat Devinco langzaam maar zeker de achterstand wegwerkte. Op de stand 11-11 met nog tien minuten te gaan zette coach Jan Westland zijn wissels in. Met name de inzet van Emely van der Linde deed de wedstrijd kantelen. Elburg begon weer te scoren en liep uit naar 14-11. In de slotfase kon Devinco niet meer aandringen en zo kwam de overwinning niet meer in gevaar. Elburg kon de wedstrijd verdiend winnend afsluiten bij de stand 16-13. Door dit resultaat is Elburg Devinco gepasseerd op de ranglijst.

De doelpunten kwamen van: Etienne uit de Fles 4; Noah de Jong 3; Jordy Immeker 3; Danique uit de Fles 3; Lars Kamphuis 1; Henrieke Mulder 1; Emely van der Linde 1.
Volgende week zaterdag 19 oktober spelen Elburg 1 en 2 uitwedstrijden tegen DTG 1 en 2 uit Wijckel.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden