25 fietsen voor Nuborgh College en Oostenlicht

ELBURG – Het onderwijs, zeker ook binnen de techniek, vindt steeds meer op een zogenaamde hybride manier plaats. Instructeurs uit het bedrijfsleven worden ingezet op school, maar delen van lessen worden soms ook verzorgd bij bedrijven. Daarom zijn door het Nuborgh College, met medewerking van Koops Tweewielers in Elburg, 25 'Oostenlicht-rode' Batavus fietsen aangeschaft.

Op Oostenlicht worden de fietsen gebruikt door leerlingen die niet op de fiets naar school komen, maar die wel op pad gaan om bedrijven te bezoeken of om daar daadwerkelijk les te krijgen. Wilco Leeflang, locatiedirecteur Nuborgh College Oostenlicht: "Op dit moment zijn er leerlingen die CNC draaien (computergestuurd bewerken van metaal of kunststof) leren bij de Machine Fabriek Elburg. Het gaat hierbij niet om stage, maar echt om onderwijs dat bij de Machine Fabriek Elburg wordt gegeven".

Hij gaat verder: "Niet alle leerlingen komen op de fiets naar school, dus daar moest een oplossing voor komen. Wij zijn erg blij dat we bij Koops Tweewielers in Elburg 25 Batavus-fietsen tegen een goede prijs konden aanschaffen. Het onderwijs wordt op deze hybride manier veel actueler en bepaalde machines en apparatuur hoeven hiermee niet door school te worden aangeschaft. En daarbij is het voor de leerlingen een mooie manier om eens in de keuken van bedrijven te kijken om te zien hoe het daar aan toegaat".
Harry Noppers, namens het Junior College, vult aan: "Een mooie bijkomstigheid is dat leerlingen van het Junior College ook van deze fietsen gebruikmaken. Omdat de afstand tussen hun huidige schoolgebouw en de nieuwe locatie te groot is om te lopen, worden de fietsen ingezet om te pendelen tussen de locaties. Een veilige manier van vervoer, zolang de nieuwe locatie nog niet klaar is"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden