Symfonieorkest Sjosjanim.
Symfonieorkest Sjosjanim. ((Foto: Jenette de Wit))

Sjosjanim speelt Beethoven en Schubert in Elburg

ELBURG - Opnieuw geeft Symfonieorkest Sjosjanim een concertserie in het najaar. Het eerste concert vindt op zaterdag 12 oktober plaats in de Grote Kerk in Elburg. Op het programma staan twee klassieke meesterwerken: het 5e Pianoconcert van Beethoven en de 4e Symfonie van Schubert. Solist tijdens de concerten is Laurens de Man. Het geheel staat onder leiding van dirigent Mark Snitselaar.
Beethovens bekendste pianoconcert, het machtige 'Keizersconcert', is de laatste van de vijf pianoconcerten die hij schreef. Door zijn doofheid kon hij in 1811 zelf de première niet spelen, maar het succes was er niet minder om. Het publiek was 'begeisterd'. Schubert componeerde in 1816 op 19-jarige leeftijd zijn vierde symfonie. Hij gaf deze symfonie de bijnaam 'Tragische'. Het werk is echter allesbehalve tragisch. Hooguit kun je het eerste deel een beetje tragisch noemen. Daarna is alle tragiek verdwenen en horen we een symfonie die barst van levenslust.
Kaarten kunnen in de voorverkoop kunnen worden gekocht via www.sjosjanim.nl. De toegangsprijs is 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen. Ook aan de deur van de kerk kunnen kaarten worden gekocht, de prijzen zijn dan 12 euro en 5 euro. De concerten beginnen om 20.00 uur. De deuren van de kerk gaan open om 19.30 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden