Rouw en verlies thema's nieuwe gespreksgroepen

'T HARDE / ELBURG - In het najaar starten er in ’t Harde en in Elburg gespreksgroepen voor mensen die hun partner hebben verloren door overlijden. Een woordvoerder: ''In deze groepen proberen we elkaar tot steun te zijn, door naar elkaar te luisteren, verhalen en ervaringen te delen. Ook kijken we samen naar de toekomst.''
Beide groepen komen zes keer bij elkaar, eens in de twee weken, tussen half november en begin februari. De gespreksgroepen zijn voor mensen die tot ongeveer vijf jaar geleden hun partner verloren hebben.
De gespreksgroep in ’t Harde wordt verzorgd door ds. M. van Doorne en Nella Kamstra. Deze groep komt bij elkaar in de Maranathakerk en start op donderdag 14 november om 19.30 uur.
In Elburg is de leiding in handen van ds. J. Swager en Hanneke Hiscock. Deze groep komt bij elkaar op vrijdag in ’t Huiken. De eerste bijeenkomst is op 15 november om 14.00 uur.
Thema’s die aan de orde kunnen komen zijn: Moeilijke dagen - hoe kom je ze door? Omgaan met reacties uit de omgeving. Vasthouden en loslaten. Verdriet en troost. Waar zijn onze doden?''
De groepen worden georganiseerd door mensen werkzaam of betrokken bij de Protestantse Kerk in Nederland, maar staan open voor iedereen. Mensen die zich in een andere, of helemaal niet in een kerk, thuis voelen zijn welkom om deel te nemen.
Voor opgave of meer informatie kan men vrijblijvend contact opnemen met:
’t Harde: Nella Kamstra: tel. 06-49600761 of nella_mulder@hotmail.com.
Elburg: Hanneke Hiscock: tel. 0525-683630 of hannekehiscock@gmail.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden