Topdagen voor 'De Kunst van 't Harde'

'T HARDE - Zaterdag 5 oktober was het voor de vierde keer dat de deuren van Zwaluwenburg open stonden voor de manifestatie 'De Kunst van 't Harde'. Veel bezoekers kwamen, gelokt door de pianoklanken, binnen een kijkje nemen.
Men kon er kunst bewonderen van kunstenaars uit 't Harde en directe omgeving. Er waren schilderijen in allerlei stijlen, maar ook sculpturen, glas-in-loodwerken, gedraaide houten voorwerpen en mozaïeken. Zowel kunstenaars als bezoekers hebben ervan genoten.
Op zaterdag was er op een aantal locaties in het dorp zelf ook van alles te doen. Houtsculptuurzagen bij Supervlaai, workshops op het Centrumplein, waar men bovendien kon genieten van muziek, demonstraties free run en dans. De schoolkinderen van De Parel en Het Sterrenlicht hadden de tentoonstelling 'Facedoek' verzorgd. Het was leuk te zien hoe iedere klas een heel eigen 'schilderij' had gemaakt.
In Mariposa kon men genieten van orgelspel, dans en werd men uitgenodigd om zelf de kwast ter hand te nemen. Op grote panelen werd de grote brand van 1970 geschilderd. Deze gebeurtenis heeft destijds veel impact gehad op de bevolking van 't Harde. Het bracht dan ook veel herinneringen naar boven.
Ook in Jeanne d'Arc werd aandacht besteed aan die grote brand en wel door middel van een aantal diapresentaties. Bovendien was en is er de fototentoonstelling van markante Hardezen, deze is nog het hele jaar te bewonderen

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden