OWIOS verliest derby nipt van VSCO

OOSTERWOLDE/OLDEBROEK - OWIOS heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen VSCO nipt verloren, maar was vooral in de tweede helft de duidelijk betere ploeg.
In de eerste helft had VSCO het betere van het spel, de duels werden ook met meer felheid ingegaan. De eerste grote kans was voor OWIOS toen Hendrik Uitslag randje buitenspel scoorde. De grensrechter zag buitenspel, maar veel toeschouwers niet. In de zestiende minuut leek VSCO te scoren toen een diepe bal in het strafschopgebied V. d. Velde bereikte. Met de grote teen kon de bal net voorbij keeper Vlieger worden getikt, maar uitblinker Robin Hop redde op de doellijn. Niek Bultman schoot een keer net naast, Boon kreeg geel, en doelman ten Klooster redde knap op een inzet van Hendrik Uitslag. De beste kans voor VSCO in de eerste helft kreeg Jan van 't Oever. Een teruggetrokken bal van Lucca Veldhoen schoot hij hard op het doel, maar doelman Vlieger redde prachtig.
Met Mike Bastiaan voor Niek Bultman ging OWIOS wat aanvallender spelen en drukte VSCO terug. Aanvallend kwamen de kanaries er niet meer uit, maar loerde wel met uitvallen. OWIOS kreeg aanvallend genoeg mogelijkheden op een voorsprong, maar was niet zorgvuldig genoeg in de eindpass. Steeds zat er net een VSCO-voet of -hoofd tussen. ER volgden nog meer kansen voor OWIOS, maar vooral verdediger Stange van VSCO onderscheidde zich, vooral door zijn niet afnemende inzet. Zo kopte hij in de 72e min een omhaal van Mike Bastiaan knap van de lijn. Trainer Westerhuis bracht daarop de jonge Rik Stouwdam voor Corné Hamelink.
OWIOS kreeg nog een kans voor Hendrik Uitslag, maar doelman ten Klooster stond op zijn post. En, zoals zo vaak, scoor je niet, valt het doelpunt aan de andere kant. Een vrije trap werd niet goed weggekopt door de OWIOS-verdediging en belandde voor de voeten van Dominique van de Grift, die hard binnen schoot: 1-0. Hendri Nagelhout werd nog ingebracht voor Boon en ging in de spits spelen. Rik Stouwdam schoot net over en in blessure tijd had Cornel Balk de kans op de gelijkmaker. Bij de tweede paal schoot hij echter net naast. De eindstand bleef 1-0 voor VSCO terwijl een gelijkspel zeker verdiend was geweest voor OWIOS. 

Meer berichten