Eerste winst voor KV Elburg

ELBURG - Elburg 1 heeft zaterdag in de uitwedstrijd tegen Emmeloord 1 voor de eerste keer dit seizoen de volle winst behaald. Na met name een uitstekende eerste helft stelde Elburg in de tweede helft de overwinning veilig. Het werd in Emmeloord 14-19.
"We raken ingespeeld", aldus coach Jan Westland na afloop. Hij was tevreden over de prestatie van zijn team in deze belangrijke. Met enkele andere teams, waaronder Emmeloord, verkeert Elburg in de onderste regionen van de tweede klas E. Winst was daarom uiterst belangrijk en dat hadden de spelers ook goed in de gaten. Elburg pakte vanaf het begin de zaken energiek aan en legde zo in de eerste helft de basis voor de overwinning. De kansen werden benut en Elburg nam vrij snel afstand nemen van de polderbewoners. Bij rust was de stand 4-11 in Elburgs voordeel.
Na rust kon Emmeloord wat meer tegenstand bieden en scoorde het team ook gemakkelijker. De overwinning kwam voor de Elburgers echter niet in gevaar. "Belangrijke punten", aldus Jan Westland. Hij was met negentien doelpunten tevreden over de schotvaardigheid van zijn team. Alle spelers scoorden. De dames maakten 13 van de 19 doelpunten en hadden zo een belangrijk aandeel in de overwinning. De doelpunten kwamen van: Naomi Westland (6 keer); Danique uit de Fles (3); Noah de Jong (3); Etienne uit de Fles (2); Jordy Immeker (2); Henrieke Mulder (1); Benji Sjardijn (1); Rik Westland (1).
Zaterdag 12 oktober spelen Elburg 1 en 2 thuis tegen Devinco 1 en 2 uit Deventer.

Meer berichten