Minuut stilte voor aanvang derby VSCO '61 - OWIOS

OOSTERWOLDE – OWIOS speelt zaterdag 5 oktober haar derde wedstrijd in deze nog jonge competitie tegen VSCO '61. De derby wordt gespeeld in Oosterwolde en begint om 17.00 uur. Scheidsrechter is D.J. Funcke. 
De derby staat al lang omcirkeld op de sportagenda, maar door een noodlottig ongeval van een jeugdspeler van OWIOS, afgelopen week is er veel verdriet bij de club. Voorafgaand aan de wedstrijd is er één minuut stilte voor de vijfjarige jeugdspeler Mees Ponstein van de 'Groentjes'.
Er zijn al twee competitierondes gespeeld en OWIOS had een voorspoedige start door twee keer te winnen en de volle score te pakken. VSCO '61 speelde één keer gelijk en verloor één keer. De afgelopen twee seizoenen eindigde de wedstrijd in Oosterwolde aan het eind van de competitie in een bloedeloze 0-0 en waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Dit terwijl de wedstrijden aan het begin van het seizoen zeer attractief en doelpuntrijk waren in Oldebroek met 2-2 en 2-3. Dit seizoen starten we in Oosterwolde. 
VSCO '61 had een moeizame voorbereiding en plaatste zich niet voor de volgende ronde van de beker. In de eerste competitiewedstrijd werd er gelijkgespeeld tegen het onbekende PH uit Almelo waar er kansen waren om drie punten te pakken. Vorige week verloor VSCO '61 nipt van kampioenskandidaat WVF met 2-1. Pas in blessuretijd nam WVF afstand van VSCO '61. Met deze uitslagen staat VSCO op de 10e plaats met één punt uit twee wedstrijden. 

OWIOS lijkt de stijgende lijn door te trekken. OWIOS plaatste zich voor de volgende ronde van de beker en begon de competitie voortvarend. De eerste wedstrijd won OWIOS van het sterke Be Quick '28 met 3-2. Vorige week versloeg OWIOS in IJsselmuiden IJVV met 4-2. OWIOS troefde IJVV op alle fronten af en pakte zeer verdiend de drie punten. Na twee wedstrijden heeft OWIOS zes punten en staat ineens tot verrassing bovenaan. 

Een derby is altijd een wedstrijd op zich en resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie. VSCO '61 zal heel graag drie punten willen pakken en OWIOS van de eerste plaats willen stoten. OWIOS daarentegen wil nog minimaal een week genieten van de bovenste plaats en tegelijkertijd afstand nemen van de onderste regionen. Al met al beloofd het een boeiende wedstrijd te worden. Hopelijk een attractieve wedstrijd zoals we de afgelopen jaren gewend van de eerste confrontatie in de competitie. 


 

Meer berichten