Nico Bonestroo en Janet Rietberg presenteren Veluws Logeren. Nico is de eerste vrijwilliger van dit nieuwe welzijnsinitiatief. (eigen foto)
Nico Bonestroo en Janet Rietberg presenteren Veluws Logeren. Nico is de eerste vrijwilliger van dit nieuwe welzijnsinitiatief. (eigen foto)

'Veluws Logeren': eerste vrijwilligers begonnen

ELBURG/OLDEBROEK - Vrijwilliger Nico Bonestroo heeft 'Veluws Logeren' gepresenteerd. Tijdens de startdag van de Hervormde Gemeente Elburg, wijk Oost bracht hij samen met Janet Rietberg, coördinator 'Veluws Logeren', het nieuwe initiatief bij de gemeenteleden onder de aandacht.

Nico Bonestro  is de eerste (vrijwillige) coach van 'Veluws Logeren'. ''We kijken terug op een geslaagde middag’, de eerste geïnteresseerden hebben zich gemeld. Nico vertelt waarom hij vrijwilliger is geworden ‘'Ik vind het ontzettend mooi om mij in te zetten voor mijn medemens. Ik wil graag vorm geven aan wat er in het evangelie van Jezus-Christus staat; omzien naar je naaste. Voor jongeren mag ik al heel actief zijn, nu ook voor (jong) volwassenen. In mijn dagelijkse werk ben ik werkvoorbereider bij een importeur van grondverzetmachines. Dit is iets heel anders, maar met en vóór mijn naaste werken heeft mijn hart. Ik zet mij graag in voor dit initiatief. We zijn overigens nog op zoek naar meer vrijwilligers die samen met ons een team gaan vormen voor Veluws Logeren.’'

'Veluws Logeren' biedt onderdak aan mensen vanaf 16 jaar, die op de Noord Veluwe wonen en waarbij het thuis even niet meer gaat. Ze kunnen geen beroep doen op hun eigen netwerk en hebben behoefte aan een tijdelijke rustperiode in een stabiele, gastvrije en huiselijke woonomgeving. De opvang vindt plaats bij een warm en betrokken logeeradres uit omgeving van de gemeenten Elburg en Oldebroek. De logeeradressen bieden woonruimte en gastvrijheid aan. Er is geen sprake van hulpverlening en een belangrijk uitgangspunt is ook dat het logeeradres zelf eigenaar blijft van hun huis. De duur van de logeerperiode is afhankelijk van de situatie en duurt maximaal zes tot twaalf weken. Tijdens deze periode heeft de (vrijwillige) coach contact met het logeeradres en de logé en bewaakt de voortgang van het logeertraject.
EBC Zorg doet de intakes en ondersteund de coaches in hun werkzaamheden.

'Met Nico als vrijwillige coach en het eerste logeergezin dat zich heeft aangemeld, gaan we deze maan (oktober - red.) van start met de pilotfase'’, vertelt Janet Rietberg. Ze is erg blij met deze ontwikkeling. ''Ik geloof dat er veel nood is onder de mensen. Met dit nieuwe initiatief hopen we dat mensen zoals jij en ik, een tijdelijk thuis vinden bij een logeeradres, waarna ze met perspectief verder kunnen. Nu de voorbereidingen zijn getroffen, willen we graag starten met een logeertraject. Mensen die behoefte hebben aan een logeerperiode, kunnen zich vanaf nu aanmelden.’'

Het logeeradres heeft al enige jaren ervaring met de opvang van allerlei mensen. '‘Het maakt ons niet uit wie er binnen komt. Iedereen is welkom! De logé draait mee met de structuur in het gezin. We willen mensen vanuit ons hart opvangen en door ons leven de liefde van Christus laten zien.’'
'Veluws Logeren' is op zoek naar meer logeeradressen en coaches. ‘'We zoeken echtparen, gezinnen met kinderen of alleenstaanden. Iedereen met een warm hart voor dit initiatief mag zich aanmelden of contact opnemen voor meer informatie. Wil jij je aanmelden als logé? Ook dat is mogelijk!'’, aldus Janet Rietberg.
Stuur een mail naar: veluwslogeren@ebczorg.nl of kijk voor meer informatie op: www.ebczorg.nl/zorgvormen/veluws-logeren

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden