Baby in een couveuse.
Baby in een couveuse. (Foto: Elles Boot)

Terugkomavond ouders van couveusekinderen

ELBURG/OLDEBROEK/HARDERWIJK - Ziekenhuis St Jansdal houdt op maandag 7 oktober een terugkomavond voor ouders van couveuse kinderen. De bijeenkomst is bedoeld voor ouders, wonend in de regio Harderwijk, van te vroeg, te klein of ziek geboren kinderen die op een couveuse afdeling hebben gelegen.

Opname op de couveuseafdeling is vaak een emotionele gebeurtenis voor ouders. Zeker omdat niet altijd bekend is dat een verblijf op de couveuse unit nodig is. Moeders zijn net bevallen en worden heen en weer geslingerd tussen blijdschap, ongerustheid en onzekerheid. Samen met andere ouders wordt teruggekeken op de tijd voor en na de geboorte. Een medisch pedagogisch zorgverlener en een GZ-psycholoog begeleiden de avond. De insteek is een interactieve avond, waarin het uitwisselen van ervaringen met lotgenoten en vragen stellen aan (ervarings)deskundigen centraal staan.
De avond vindt plaats op 7 oktober van 19.30 tot 21.00 uur. De entree is gratis. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven door een e-mail te sturen naar: e.vlaming@stjansdal.nl onder vermelding van: naam en de naam van het kindje; met hoeveel personen iemand aanwezig wil zijn; onderwerpen die interessant zijn om meer over te weten.

Meer berichten