OWIOS pakt ook de winst in IJsselmuiden

OLDEBROEK - OWIOS heeft zaterdagmiddag de goede start in de competitie een prima vervolg gegeven door de uitwedstrijd in IJsselmuiden tegen IJVV in winst om te zetten.
IJVV had de eerste competitie wedstrijd in Enschede tegen Sparta met 3-0 verloren, en was gebrand dit verlies tegen OWIOS recht te zetten. Op het kale derde veld in IJsselmuiden bleek daar echter van niet veel. OWIOS was de bovenliggende partij, kreeg kansen maar verzuimde écht afstand te nemen. Eerst schoot Niek Bultman in de derde minuut in kansrijke positie net voorlangs, enkele minuten later herhaalde Cornel Balk dit. In de twintigste minuut strafte Corné Hamelink een misser in de IJVV-defensie bijna af. Hij kwam een teenlengte te kort. In de 32e minuut kwam OWIOS dan eindelijk op voorsprong. Een strakke voorzet van de opgekomen Arjan Vorselman werd niet goed verwerkt door doelman Fix, en kom simpel binnen getikt worden door Cornel Balk: 0-1.
OWIOS leek deze voorsprong te behouden tot aan de rust, kreeg kansen op een grotere voorsprong, maar scoorde niet. In de 44e minuut kreeg het de deksel op de neus toen slordig verdedigen makkelijk afgestraft werd door Rico Westendorp: 1-1.
De tweede helft was koud begonnen of OWIOS stond weer op voorsprong. Een steekpass van de ijverige Hendrik Uitslag bereikte Cornel Balk die koel de 1-2 scoorde. Vier minuten later leek OWIOS de wedstrijd te beslissen toen een hoekschop door de hoog boven iedereen uit torende Hendri Nagelhout prachtig binnen werd gekopt: 1-3.
OWIOS maakte daarna de fout de teugels iets te laten vieren, en moest in de 57e minuut de aansluitingstreffer incasseren. Doelman Remon Vlieger kon een doorgebroken IJVV-speler alleen nog van scoren afhouden ten koste van een overtreding die met een strafschop bestraft werd. Mark Homme van der Veen scoorde beheerst: 2-3. IJVV drukte OWIOS terug en wilde ten koste van alles de gelijkmaker scoren. Westerhuis bracht Hop voor Nagelhout,
Mike Bastiaan voor Bultman en Florian Jonker voor Balk. OWIOS gaf echter geen krimp. In de 87e minuut werd de zege definitief veilig gesteld toen een vrije schop van Marco Hoogland de diepgaande Hendrik Uitslag bereikte. Deze draaide zich goed vrij en schoot de 4-2 hard binnen. Door dit resultaat neemt OWIOS samen met WVF de koppositie in met 6 uit 2.
Zaterdag gaat OWIOS naar Oosterwolde om de eerste positie te verdedigen tegen VSCO. Aanvang op 'de Heugte' is 17.00 uur.

Meer berichten