Enthousiaste jongere vlak na de start.
Enthousiaste jongere vlak na de start. ( (Foto: Jan Noordman))

Zonnige editie Run for Joyce succesvol verlopen

OOSTERWOLDE - Onder ideale weersomstandigheden heeft afgelopen vrijdagavond 20 september de zevende editie van Run for Joyce plaats gevonden. Bijna 250 hardlopers hebben zich ingespannen op diverse afstanden voor jong en oud. Mede door hun inzet en de steun van vele sponsoren is een mooie opbrengst opgehaald van tot nu toe 10.809 euro euro. Dit alles voor meer gerechtigheid voor gehandicapte weeskinderen in nood.

Na de warming-up, geregisseerd door Bootcamp Oldebroek, werd er gestart met de 500 meter en de 1000 meter voor de kinderen. Ook dit jaar waren de kinderen weer in groten getale aanwezig. Na de prijsuitreiking voor de kinderen was het de beurt aan de volwassen om de afstanden van 2,5 kilometer, 5 kilometer en 10 kilometer af te leggen. Ondertussen was er vertier voor zowel jong als oud in de vorm van Clown Ziezo en een optreden van dramagroep 'Met Zout en Peper'. Ook was er een springkussen en een ijscokraam aanwezig.

Winnaars
Dit jaar waren er bij de kidsrun in meer leeftijdscategorieën prijzen te verdelen dan voorgaande jaren. De 500 meter tot en met zes jaar is gewonnen door Christian van Loo en Amber Wastenecker. De 500 meter van zeven tot en met acht jaar is gewonnen door Delano Thileman en Maud de Jong. Op de afstanden van 1000 meter waren Daan van Wijhe en Naomi Wastemecker de snelsten in de leeftijdscategorie negen tot en met tien jaar. Bij de elf- en twaalfjarigen waren Sander Mekelenkamp en Tamar de Jong de winnaars.
De 2,5 kilometer is dit jaar gewonnen door Gijs van de Wetering uit Heerde en Ella van den Bosch uit Wezep. Op de 5 kilometer waren Bas Mekking uit Heerde en Natalia Bos uit Deventer de snelsten. Hierdoor mocht laatstgenoemde tevens de beker in ontvangst nemen van de snelste vrouw op de 5 kilometer. De 10 kilometer is gewonnen door Mario Blöte uit Kampen en Mey Ping Low uit Twello. Door deze uitslag kon Mario Blöte voor het eerst de zilveren schoen als wisselbeker voor de snelste man op de 10 kilometer in ontvangst nemen.

De organisatie van Run for Joyce meldt terug te kijken op een zeer geslaagd hardloopevenement. ''Het is mooi om te zien dat er zoveel mensen zich trouw blijven inzetten voor de run. Maar ook om te zien dat er elk jaar weer nieuwe gezichten zijn die zich op welke wijze dan ook inzetten tijdens het evenement. Dankbaar zijn wij voor de vele hardlopers, vrijwilligers en sponsoren. Wij zullen zorgdragen voor een goede bestemming van de opbrengsten en zijn blij met de run als podium om aandacht te blijven vragen voor de gehandicapte weeskinderen in nood.'' aldus Niels Visser, initiatiefnemer en voorzitter Stichting Run for Joyce.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden