Pastoraal Platform Wezep – Hattemerbroek houdt evenement in 'Week van de eenzaamheid'

WEZEP - Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. De kerken in Wezep en Hattemerbroek onderkennen dit probleem en vragen om die reden opnieuw aandacht hiervoor tijdens de 'Week tegen eenzaamheid'. Die week is van 29 september t/m 5 oktober.
Het Pastoraal Platform Wezep – Hattemerbroek, gevormd uit leden van de deelnemende kerken, heeft voor dit jaar een evenement georganiseerd samen met 'De Huiskamer van Wezep' aan de Meidoornpassage. Het thema van het evenement is: ‘Ken je mij?!' In het platform zijn afspraken gemaakt met de plaatselijke predikanten om op zondag 29 september vanaf de kansel aandacht te besteden aan dit onderwerp. Naast gemeenteleden zijn ook niet leden van harte uitgenodigd in één van deze diensten.

Een woordvoerder: ''Omzien naar elkaar geldt voor elk van ons, ieder in zijn eigen woonomgeving of straat. De bedoeling is om in contact te komen met mensen die eenzaam of alleen zijn. Het zou mooi zijn deze mensen weer bij de samenleving te kunnen betrekken. Het blijft echter moeilijk om er achter te komen wie nu eenzaam is of zich alleen voelt. Echter, alleen zijn wil niet zeggen dat men óók eenzaam is! Misschien kent u wel iemand waarvan u denkt of weet dat hij/zij alleen is. Vraag hem/haar mee te gaan, misschien wil hij/zij wel maar durft de stap niet te zetten. Al is het maar voor een kopje koffie of thee.''
Belangstellenden zijn zaterdag 5 oktober van 10.00 tot 15.00 uur welkom in de Huiskamer op het Meidoornplein in Wezep. Er zijn verschillende standjes opgesteld en een workshop.
De woordvoerder tot slot: ''Wij zien uit naar ieders komst en ook aan de kinderen is gedacht, dus neem ze gewoon mee. Gewoon voor de gezelligheid en als u ergens mee zit of vragen heeft dan kunt u hiervoor ook bij één van de platformleden terecht die dan aanwezig zijn.''

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden