Een OV-ambassadeurs legt uit hoe een kaartautomaat werkt. (Foto: Rob Kleering van Beerenberg)
Een OV-ambassadeurs legt uit hoe een kaartautomaat werkt. (Foto: Rob Kleering van Beerenberg) (Foto: ROB KLEERING VAN BEERENBERGH)

OV-ambassadeurs houden spreekuur

door de redactie

Ouderen ervaren openbaar vervoer

Zogeheten OV-ambassadeurs geven maandag 23 september van 14.00 tot 15.30 uur in de Bibliotheek Elburg aan de Clakenweg 146 uitleg over het openbaar vervoer. De bedoeling is dat ouderen leren hoe het OV tegenwoordig werkt en zijn er weer vaker van gebruik (durven) maken.

ELBURG - OV-ambassadeurs beantwoorden tijdens het maandelijkse inloopspreekuur vragen over reizen met bus en trein. OV-ambassadeurs zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Met duidelijk informatiemateriaal krijgen senioren uitleg over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Ook geven zij informatie over het deelnemen aan een proefreis. Belangstellenden mogen kosteloos en vrijblijvend binnenlopen tussen de hierboven genoemde tijdstippen.

Proefreis

Tijdens de proefreis laten OV-ambassadeurs senioren oefenen met het reizen met bus en trein. Op de stations krijgen senioren rustig en duidelijk uitgelegd hoe men kan in- en uitchecken met de OV-chipkaart bij verschillende vervoerders en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kan men oefenen met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting.
Er wordt op eigen kosten gereisd. Neem daarom een geldige OV-chipkaart mee, of koop tijdens de proefreis een kaartje. Na aanmelding worden deelnemende senioren geïnformeerd over het exacte tijdstip en opstapplaats op maandag 30 september

Aanmelden kan via www.ervaarhetov.nl/proefreis of door te bellen met de OV-ambassadeurs: 038-4540130.

De Provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het gehele jaar activiteiten organiseren in diverse gemeenten. Naast inloopspreekuren en proefreizen, organiseren zij ook informatiebijeenkomsten

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden