H.K.H. prinses Beatrix neemt verheugd de cheque in ontvangst  tijdens de landelijke campagnedag van de Zwaluwen Jeugd Actie op sportpark Schenk in 't Harde . (Foto: Dik Kuiper)
H.K.H. prinses Beatrix neemt verheugd de cheque in ontvangst tijdens de landelijke campagnedag van de Zwaluwen Jeugd Actie op sportpark Schenk in 't Harde . (Foto: Dik Kuiper) (Foto: )

Voorzitter S.V. 't Harde: 'Trots op geslaagde dag'

José Oosthoek

John Reurink, voorzitter van S.V. 't Harde kijkt trots terug op afgelopen zaterdag, toen H. K. H. prinses Beatrix sportpark Schenk vereerde met een bezoek in het kader van de landelijke campagnedag van de Zwaluwen Jeugd Actie.

'T HARDE – "Trots dat het zaterdag zo goed verlopen is", geeft Reurink aan. "Ten eerste hebben we laten zien dat we ons inzetten voor de samenleving en ten tweede hebben we laten zien dat we als vereniging de organisatie goed voor elkaar hebben."

Tegen het gastheerschap voor de landelijke campagnedag heeft Reurink, samen met het bestuur volmondig 'ja' gezegd. "Toen we benaderd werden door de organisatie van de Zwaluwen Jeugd Actie of we ons kandidaat wilden stellen als gastvereniging, hebben we direct positief gereageerd", aldus de preses van de sportvereniging op 't Harde. "We hebben een jarenlange geschiedenis met ons G-team en we zijn bezig om een Jeugd-G-team op te richten, dat is een doel waar we aan werken. Daarom past de Zwaluwen Jeugd Actie zo goed bij ons, we hebben gezamenlijke raakvlakken."

Gastheerschap

De campagnedag die afgelopen zaterdag voor de twaalfde keer gehouden werd, vond voor het eerst plaats in Regio Oost. John Reurink. "Om in aanmerking te komen voor het gastheerschap, moet je voldoen aan een aantal criteria. Toegankelijkheid bijvoorbeeld en logistieke capaciteit. Ook het organisatiekader van de vereniging wordt onderzocht. Nieuw was nu het dorpse karakter van de voetbalvereniging, en dan met name de betrokkenheid en vrijwilligers worden belangrijk gevonden. Die is in grotere steden anders. Vervolgens werden we kandidaat gesteld en we stonden bovenaan de shortlist, we zijn gekozen uit een paar honderd kandidaat-verenigingen! Pas later hoorden we dat prinses Beatrix zou komen, dat maakte het extra leuk."

Namens gemeente Elburg ontvingen burgemeester Jan Nathan Rozendaal en jeugdburgemeester Jesse Moling prinses Beatrix.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden