Landgoed Petrea. (Foto: Geldersch Landschap & Kastelen)
Landgoed Petrea. (Foto: Geldersch Landschap & Kastelen)

Frisse ochtendwandeling over landgoed Petrea

Wie vroeg uit de veren wil om samen met de boswachters van Geldersch Landschap & Kastelen op pad te gaan, gaat op woensdag 18 september met hen mee. Zij organiseren dan een frisse ochtendwandeling van 3 uur op landgoed Petrea.

REGIO - De zomer is voorbij, maar hoe heerlijk ruikt het nu in het bos. Tijd voor een stevige ochtendwandeling over landgoed Petrea dus. Petrea ligt hoog en droog op de Oost-Veluwe stuwwal. Deze heuvelrug, die van Zwolle naar Arnhem loopt, is 180.000 jaar geleden ontstaan door landijs, dat vanuit Scandinavië hiernaartoe stroomde. Voor bomen en planten is het groeiseizoen bijna voorbij. De kans is daarom groot sporen van herten en zwijnen te zien. Sinds een paar jaar kunnen deze dieren Petrea bereiken via het wildviaduct over de A50, dat de Veluwe verbindt met het IJsseldal.

Start: 10.00 uur op parkeerplaats Wapenvelder Zand, Wapenveld: rijdend vanaf de rotonde Wapenveld over de Groteweg in de richting Heerde rechtsaf na circa 750 m. Deelname: 5 euro, kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis. Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig). Reserveren niet nodig. Meer informatie:

www.glk.nl/activiteiten

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden