Degen-schermers in actie.
Degen-schermers in actie. (Foto: Willem Sjoer)

Schermvereniging Valiant 60 jaar

't HARDE - Schermvereniging Valiant (Zwolle/’t Harde) viert zaterdag 21 september haar 60-jarig bestaan met een schermtoernooi in Sporthal Het Anker aan de Voorsterweg 36 in Zwolle (Westenholte). De toegang is gratis.
Van 10:00 tot 13:00 uur houdt SV-Valiant een Degen-invitatietoernooi voor de noordelijke schermverenigingen en SV Vorwärts (uit Nordhorn). Acht equipes van elk vier degenschermers strijden tegen elkaar om de eerste plaats. Van 14:00 tot 16:30 uur schermen de jeugdleden het eigen Clubkampioenschap Floret. Dit kampioenschap wordt geschermd met een geheel nieuwe (elektrische) uitrusting en materiaal, dankzij een royale subsidie van Het Hervormd Weeshuis uit Zwolle.
Tijdens het middaggedeelte is er tevens ruimte voor schermdemonstraties op sabel, degen en floret, is er een reünie van oud-leden en worden er ook clinics gegeven voor belangstellenden.
Ter promotie van de schermsport en om jeugd meer aan het bewegen te krijgen verzorgt Valiant ook op scholen schermlessen. Geïnteresseerden kunnen ook een gratis clinic volgen. Op die manier kunnen ze vrijblijvend een keer kennis maken met de schermsport. Bij een eventueel lidmaatschap kan het eerste jaar een complete uitrusting: wapen, masker en vest geleend worden.
Trainen/schermen bij Valiant kan op dinsdagavond in Zwolle en vrijdagavond in ’t Harde.
Meer informatie staat op www.sv-valiant.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden