OWIOS naar WHC voor gemeentelijke beker derby

OLDEBROEK - OWIOS voetbalt zaterdag haar derde en laatste bekerwedstrijd uit de poule bij WHC op sportpark Mulderssingel in Wezep. De derby begint om 14.30 uur en staat onder leiding van P.J. Hoving. Hij wordt geassisteerd door neutrale assistent-scheidsrechters.
Beide ploegen hebben de eerste twee wedstrijden gewonnen in de beker en zich hiermee geplaatst voor de volgende ronde. Maar OWIOS tegen WHC blijft een gemeentelijke derby. En beide ploegen en supportersschare willen de wedstrijd winnen voor de eer.
De laatste keer dat OWIOS en WHC elkaar troffen in Wezep was in het seizoen 2012-2013 ook voor de beker. Op een koude avond won OWIOS met 1-0 en bekerde verder. De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen was in Oldebroek in het seizoen 2013-2014. In deze bekerwedstrijd was WHC duidelijk een maatje te groot en won met 3-0.
WHC speelt komend seizoen een stapje lager in de sterke 1e klasse D en geldt hier als één van de favorieten om komend seizoen weer een stapje omhoog te doen. WHC begon al vroeg aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De eerste resultaten vielen tegen, maar de laatste weken heeft WHC de stijgende lijn te pakken. MSC werd met 5-0 verslagen en in de beker was WHC met 3-1 te sterk voor Wijhe '92 en vorige week werd er met 6-1 gewonnen van Heerde.
OWIOS begon zeer wisselvallig aan het seizoen op het eigen Veluwecup toernooi, maar langzamerhand lijken de puzzelstukjes in elkaar te vallen. In de eerste bekerwedstrijd werd Heerde met 3-0 verslagen. Vorige week was het in de eerste helft tegen Wijhe '92 onrustig van de kant van OWIOS, maar in de tweede helft had OWIOS controle over het duel en kwam via een penalty op voorsprong. OWIOS verzuimde om het duel definitief in het slot te gooien waardoor het tot het einde toe spannend bleef.
Beide ploegen zijn geplaatst voor de volgende ronde. Maar wedstrijden tussen OWIOS en WHC kenmerken zich als een echte derby. Normaliter zal WHC winnen, maar een derby blijft een wedstrijd op zich waar de bal alle kanten kan oprollen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden