De organisator overhandigt symbolisch een cheque van 10.000 euro aan Reuma Nederland.
De organisator overhandigt symbolisch een cheque van 10.000 euro aan Reuma Nederland. (Foto: Jantien Flier Fotografie)

Reuma Walk levert 10.000 euro op voor reuma-onderzoek

REGIO - Een kleine tweehonderd wandelaars kwamen op zaterdag 7 september naar de Veluwe voor de zesde Reuma Walk. Veel deelnemers aan dit evenement hebben zelf reuma. Enkele tientallen jaren geleden hadden zij thuis moeten blijven, maar door moderne medicijnen kunnen zij nu meelopen. Soms niet zo volui, maar er is veel vooruitgang geboekt.
De Reuma Walk is particulier initiatief. Min of meer in een opwelling gestart en ieder jaar komen er meer lopers bij. Zij leggen 5, 10 of 15 kilometer af en laten zich sponsoren door vrienden en familie. En waar is het mooier wandelen dan bij ons op de Veluwe! Dit jaar was het begin- en eindpunt landgoed De Schovenhorst in Putten. Het was trouwens prima wandelweer, helaas onderbroken door een echte Nederlandse onweersbui..
De sponsoren van de lopers hebben een totaalbedrag van 10.000 euro bij elkaar gebracht. Dit bedrag gaat naar Reuma Nederland ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek. Daar zijn nog vele miljoenen voor nodig. Er zijn ongeveer honderd verschillende soorten reuma en negen procent van iedere Nederlander krijgt ooit met deze ziekte te maken.
Volgend jaar komt er weer een Reuma Walk, de zevende. Deze wordt opnieuws in de regio gehouden op zaterdag 12 september. De wandelaars van de Regionale Reuma Patiëntenvereniging Randmeren doen weer mee.

Meer berichten