TC Elburg viert zaterdag het 50-jarig bestaan. Afgelopen weekend werden de clubkampioenschappen bij de jeugd gehouden. (Foto: Diana Vestering)
TC Elburg viert zaterdag het 50-jarig bestaan. Afgelopen weekend werden de clubkampioenschappen bij de jeugd gehouden. (Foto: Diana Vestering) ( )

TC Elburg hoopt op veel reünisten

Door Hans Assink

Finn van der Heide en Nina Frank waren waren zondag de jeugdige clubkampioenen bij TC Elburg. Komende zaterdag viert de tennisclub het 50-jarig bestaan met een tennistoernooi, een reünie, een barbecue en een feestavond. "We hopen dat er heel veel oud-leden komen'', zegt voorzitter Theo Frank.

Elburg - De wedstrijden voor de clubkampioenschappen werden op vrijdag, zaterdag en zondag gespeeld. "Het was een geslaagd toernooi'', zegt Theo Frank, wiens dochter Nina (12) voor het eerst clubkampioen werd. Finn van der Heide won bij de jongens voor de derde keer. "De jongste jeugd heeft op vrijdagmiddag getennist'', vertelt Frank. "Met een andere telling. Hun spanningsboog is wat kleiner. Ze kregen allemaal een medaille, iedereen was een winnaar.''

Populair

De club staat er goed voor, zo meldt de preses. "De ledenaanwas is gestaag. We hebben geen wilde groei, we blijven mooi op niveau'', zegt Frank. Binnen de club is vooral de najaarscompetitie op de vrijdagavond populair. "Daar is veel animo voor. We gaan half september met zes teams de regio in.''

Het jubileum wordt komende zaterdag gevierd. "In eerste instantie beginnen we met een formeel woordje en daarna spelen we een aantal tennispartijtjes'', zegt Frank. "De mensen konden zich opgeven met een maximum van veertig deelnemers. Dat is gelukt. We hebben veertig deelnemers en die kunnen van half drie tot half vijf hun partijtjes spelen.''
Na het tennissen is het tijd voor de reünie en de receptie. "We hopen dat er veel mensen op af komen'', zegt de voorzitter. "We hebben geprobeerd iedereen te bereiken, ook de oud-leden. Het zou mooi zijn als ze weer eens komen kijken.''

Barbecue

Na anderhalf uur borrelen staat er een barbecue op het programma. "Daar hebben zich honderd mensen voor opgegeven en dat is absoluut een succes'', zegt Frank.
Aansluitend op de barbecue volgt de feestavond. Het bestuur hoopt opnieuw op een grote opkomst. Aan de muziek zal het niet liggen, want in de persoon van Ronald Esselink is een ervaren dj vastgelegd, zo meldt de voorzitter. "Hij heeft hier in diverse discotheken gedraaid.'' De dj tennist overigens ook bij TC Elburg.

Hazes

Verder is er ook een zanger gestrikt en dat is Albert Nijhoff, volgens Frank 'de Elburgse Hazes'. Ook Nijhoff tennist bij TC Elburg.

Meer berichten