MBO-student Jasper Olthuis wordt gehuldigd op zin school. (Foto: Team Nederland)
MBO-student Jasper Olthuis wordt gehuldigd op zin school. (Foto: Team Nederland) (Foto: )

Hardenaar Jasper beste op WK-beroepen Kazan

door de redactie

Team Nederland heeft tijdens WorldSkills, het WK-beroepen in Kazan (Rusland) dertien 'medals of excellence' in de wacht gesleept. De beste score van Nederland werd behaald door mbo-student Jasper Olthuis uit 't Harde.

't HARDE - Een medal of excellence wordt alleen uitgereikt bij het verrichten van een bovengemiddelde prestatie. Jasper Olthuis mag zich 'Best of Nation WorldSkills 2019' noemen. Jasper studeert bij het Deltion College in Zwolle en werkt via InstallatieWerk bij Van der Sluis technische bedrijven. Hij behaalde een negende plaats in zijn vakgebied. Op 4 september huldigt het Deltion College Jasper en de andere vier leerlingen die deelnamen aan WorldSkills.

1.600 deelnemers

Tijdens deze 45-ste editie van WorldSkills streden in Kazan meer dan 1.600 deelnemers uit 60 bij WorldSkills International aangesloten landen in 56 beroepen voor een plek op het erepodium. Nederland deed mee in 27 vakrichtingen (beroepen). Experts, afkomstig uit het bedrijfsleven en van scholen, trainden en begeleidden de deelnemers de afgelopen maanden. In Kazan Expo International Exhibition Centre werden ruim 250.000 internationale bezoekers ontvangen, waaronder internationale prominenten uit de politiek, het bedrijfsleven en het beroepsonderwijs. Ook Nederland was vertegenwoordigd met een delegatie.

Vakwedstrijden

De deelnemers aan WorldSkills hadden zich eerder gekwalificeerd door deelname aan Skills Heroes, de vakwedstrijden voor het mbo. In het schooljaar 2019/2020 doen vrijwel alle mbo-scholen mee aan de nieuwe editie vakwedstrijden. Inmiddels vindt deelname plaats door studenten van 900 opleidingen in 55 wedstrijdrichtingen. Zij maken kans om zich tijdens voorrondes, kwalificaties en het NK tijdens Skills The Finals (4-6 maart 2020) te kwalificeren voor de volgende lichting van Team Nederland. Die selectie zal deelnemen aan EuroSkills, het EK voor beroepen dat in september 2020 plaatsvindt in Graz, Oostenrijk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden