(Foto: Harry van 't Veld)
(Foto: Harry van 't Veld)

Elburger Tim den Besten wint 10 km Wiekenloop

ELBURG/HULSHORST - Meer deelnemers dan vorig jaar en stralend weer waren de ingrediënten voor een geslaagde Wiekenloop op donderdag 22 augustus als begin van de Wiekdagen. Nadat de talrijke jeugd vaak en felle strijd streed om de medailles goud, zilver en brons was het om half acht de beurt aan de 200 deelnemers voor de 5 en 10 km met dit jaar als hoofdsponsor EuroParcs Resort Veluwemeer. De winnaars in de verschillende klassen ontvingen een geldprijs van deze sponsor.
Winnaar bij de dames op de 5 km werd Hellen Berger – de Vries uit Zwolle in 19.46 vóór Jeanique de Graaf uit Bunschoten - Spakenburg in 20.18 en derde Doris Breedveld uit Amersfoort in 20.37. Bij de mannen won Ewout de Vos uit Wezep in 17.28.
Winnaar bij de dames op de 10 km werd Linda Ooms uit Tonden in 38.27 vóór Marion Hofenla uit Epe in 40.09 en Irma Heeren uit Harderwijk 40.34. Bij de mannen won Tim den Besten uit Elburg in 34.24 vóór Albert Meijer uit Ede die lange tijd op kop liep maar het verkeerde pad door het maisveld inliep en op achterstand kwam in 36.10. derde werd Jan Simonse uit Harderwijk in 37.07.
Er was vaak een spannende strijd voordat de winnaars onder het start/finishdoek door kwamen. Er was een herinneringaan de Wiekenloop voor alle deelnemers.
Met inzet van vele vrijwilligers, EHBO, verkeersregelaars enz. was dit een prima evenement georganiseerd door Loopgroep2000 en de Buurtvereniging Hulshorst. Het startschot werd gegeven door de directie van EuroParcs Resort Veluwemeer.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden