Wethouder Henk Wessel (l.) en ontwilkkelaar Van de Poll (Van de Poll Vastgoed) bij het naambord van de waterberging bij het Poshuys. (Foto: gemeente Elburg)
Wethouder Henk Wessel (l.) en ontwilkkelaar Van de Poll (Van de Poll Vastgoed) bij het naambord van de waterberging bij het Poshuys. (Foto: gemeente Elburg)

Waterberging Poshuys zorgt voor groene oase

door de redactie

Een groene oase die er ook nog eens voor zorgt dat de bewoners minder wateroverlast krijgen door zware regenbuien. De waterberging bij appartementencomplex Poshuys is gereed.

't HARDE - De heer Van de Poll en wethouder Henk Wessel hebben dinsdag 13 augustus de overdracht aan de gemeente op symbolische wijze verricht. Ter plaatse is een naambord van de waterberging in de grond geslagen. Een mooi moment voor ontwikkelaar Van de Poll Vastgoed en opdrachtgever gemeente Elburg.
De waterberging is bestemd voor mogelijke wateroverlast door zware regenbuien in 't Harde. De waterberging is inmiddels ingezaaid met gras en zorgt naast een goede oplossing voor overvloedige regenbuien, ook voor een groene oase om het appartementencomplex 'Poshuys'. De bewoners kunnen vanuit hun woning gaan genieten van de plantenrijke omgeving.
Het 'Poshuys' bestaande uit elf luxe huurappartementen met eigen berging en parkeerplaats staat hiermee ook op de kaart als een succesvol afgerond project. De bewoners beginnen zich inmiddels thuis te voelen en zijn blij met de bloemrijke voortuin en de grote grasvelden aan de tuin/privé zijde.
In het verleden heeft er op deze locatie een verenigingsgebouw gestaan. Door de jaren heen is dit uitgebreid en zijn er allerlei activiteiten geweest waarin tientallen verenigingen, groepen en organisaties onderdak vonden. In 2009 vond de sluiting hiervan plaats. Na een periode van een aantal jaar waarin de Poshuis locatie geen bestemming had, was daar eindelijk een nieuwe en goede invulling. Een luxe appartementengebouw met woningen, veel groen en een waterberging.
De bouw werd gestart op 8 maart 2018. Na een voorspoedige bouw zijn in februari de eerste woningen opgeleverd aan de nieuwe bewoners. Oorspronkelijk waren er plannen om twee complexen met 29 wooneenheden te bouwen. Echter na goed overleg met de buurt, is er geluisterd naar de wensen van omwonenden en gekozen voor de kwaliteit van elf wooneenheden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden