De leden van de organiserende  BET-commissie van VSCO'61 hopen op allereerste winst van eigen selectie. (Foto: D.van Dijk)
De leden van de organiserende BET-commissie van VSCO'61 hopen op allereerste winst van eigen selectie. (Foto: D.van Dijk) (Foto: D.van Dijk)

Berend Elzerman Toernooi start seizoen

door de redactie

Commissie klaar voor 38ste editie

VSCO'61 houdt van 17 tot en met 24 augustus het Berend Elzerman Toernooi. De leden van de organiserende vereniging hopen dat het de thuisclub lukt het toernooi eens te winnen, want dat is de 37 voorgaande edities nog nooit gelukt.

OOSTERWOLDE - Ieder jaar probeert de BET-commissie van VSCO'61 weer een nieuw element toe te voegen aan dit voorbereidingstoernooi op het nieuwe seizoen. Dit jaar is gekozen om op beide zaterdagen twee duels tegelijkertijd af te werken en ook het tweede veld te gebruiken. Op die manier krijgen de ploegen te maken met kunstgras en gewoon gras. Daarnaast wordt door de nieuwe opzet nog meer publiek verwacht door de gunstigere aanvangstijden van de wedstrijden. Op de beide zaterdagen wordt er om 13.00 en 15.15 uur afgetrapt en op dinsdag, woensdag en donderdag om 19.15 uur.
Ook wordt iedere editie geprobeerd om het deelnemersveld zo interessant mogelijk te maken. Dit jaar is KHC nieuw. De Kampenaren vervangen Nunspeet en komen eveneens uit in de eerste klasse. DOS Kampen is wederom van de partij, waardoor er sprake is van een heuse stadsderby tegen KHC. Saillante detail is dat DOS Kampen het kampioenschap behaalde in de tweede klasse en dus in het nieuwe seizoen ook uitkomt in de eerste klasse. Zaterdag 24 augustus staat de eerste krachtmeting van het nieuwe seizoen tussen beide ploegen om 15.15 uur op het programma.
Andere ploegen die in augustus deelnemen zijn de Zwolse ploegen WVF, SVI en Zwolsche Boys. SVI promoveerde via de nacompetitie naar de eerste klasse door op sportpark De Heughte de finale van de nacompetitie te winnen van Lelystad'67. Ook WVF behaalde vorig seizoen de nacompetitie, maar verloor daarin in de eerste ronde van Unicum en komt dus wederom uit in de tweede klasse, waarin het dit seizoen tegen VSCO'61 speelt in de tweede klasse H. Zwolsche Boys komt wederom uit in de derde klasse, maar heeft de ambitie om te promoveren.

VSCO'61 kende een verdienstelijk seizoen, waarin het zich voor de tweede keer op rij wist te handhaven in de tweede klasse. Evenals vorig seizoen zal ook nu hoofdtrainer Bülent Akar nieuwe spelers moeten inpassen nadat het stoppen van aanvoerder Ruben Buijserd en middenvelder Thomas van de Kolk. Het Berend Elzerman Tornooi biedt dus een uitstekend platform aan de nieuwe selectiespelers om zich te bewijzen en een basisplaats af te dwingen.

Speelschema

Het speelschema is als volgt:
zaterdag 17 augustus: 13.00 uur: VSCO'61 - DOS Kampen (veld 1); 15.15 uur: WVF - KHC (veld 1); 15.15 uur: Zwolsche Boys - SVI (veld 2).

Dinsdag 20 augustus: 19.15 uur: WVF - Zwolsche Boys (veld 1).

Woensdag 21 augustus: 19.15 uur: VSCO'61 - KHC (veld 1).

Donderdag 22 augustus: 19.15 uur: DOS Kampen - SVI (veld 1).

Zaterdag 24 augustus; 13.00 uur: VSCO'61 - Zwolsche Boys (veld 1); 15.15 uur: KHC - DOS Kampen (veld 1); 15.15 uur:SVI - WVF (veld 2).

Meer berichten