Een sfeerbeeld van de vorige editie van 'Brommers kiek'n in Elburg'. (Foto: Ruud Wijnne)
Een sfeerbeeld van de vorige editie van 'Brommers kiek'n in Elburg'. (Foto: Ruud Wijnne)

Brommers kiek'n in Beekstraat Elburg

door de redactie

Gratis inschrijven kan zaterdag nog

Oldtimer Bromfiets Club Elburg en Omstreken (OBCEO) houdt op zaterdag 17 augustus voor de negende keer het evenement 'Brommers kiek'n in Elburg'. Vanaf 10.30 uur worden de bromfietsen verwacht aan de Beekstraat tegenover Woonwinkel 10 Kamers en Klompmaker Fietsen. De bromfietsrijders krijgen er bij aankomst koffie met een plak cake aangeboden.

ELBURG - Om 11.30 uur vertrekken de brommerrijders om in de omgeving een tourrit van ongeveer 65 km te rijden. De organisatoren verwachten de stoet om ongeveer 14.30 uur terug in Elburg voor het vervolg van de 'static show'. Het is altijd weer een leuk gezicht om een dergelijke sliert met oude brommers te zien rijden en te zien staan. Rond 16.00 uur rijden de deelnemers naar huis.

Rallyschildje

Iedereen met een oude bromfiets kan gratis meedoen. Wel moet er ter plekke ingeschreven worden. De deelnemende bromfietsen zijn te herkennen aan een passend rallyschildje aangeboden door AGJ (Auto Gerjan), Café De Molen, BFH Cleaning, BP van Boven en Klompmaker fietsen.
Deelname aan de ritten die OBCEO organiseert is in principe altijd gratis. Dit jaar vraagt de bromfietsclub echter van iedere deelnemer een vrijwillige bijdrage die geheel naar de Veluwse Wensambulance gaat. Die stichting laat wensen uitkomen van mensen die ernstig ziek zijn en die niet meer zolang te leven hebben. Dit doen zij samen met een aantal vrijwilligers geheel kosteloos. Uiteraard kost dit veel geld.
In 2011 hebben Ruud Groen, Bertus van der Heide en Ruud Wijnne de Oldtimer Bromfiets Club Elburg en Omstreken opgericht. Vanaf het begin was ondernemer Jan Blom van Modehuis Trendpark in Elburg ook bij deze club betrokken. Ook dit jaar regelt Blom weer de inschrijfkraam met de koffie.

Dat er veel belangstelling voor de club is moge blijken uit de groei van het aantal belangstellenden. De teller staat op 160. De rijders in de club bezitten veelal meerdere bromfietsen van verschillende merken uit het verleden zoals Zündapp, Kreidler, Batavus, NSU, Yamaha, Honda, Mobylette, Sparta en dergelijke.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden