Wild zwijn. (Foto: Vemdefoto)
Wild zwijn. (Foto: Vemdefoto) (Foto: Vemdefoto)

Wild kijken met boswachters op fraaie landgoed De Dellen

REGIO - Wie samen met de boswachters herten en zwijnen wil observeren gaat op woensdag 14 augustus met hen mee op een wildobservatiewandeling op De Dellen.
De Dellen is bekend om de afwisseling van bossen, lanen en heidevelden. Er leeft ook een groot aantal edelherten en wilde zwijnen. Bij aanvang van de excursie vertellen de boswachters over deze dieren en laten ze o.a. geweistangen zien. Daarna wordt een korte wandeling naar de wildobservatiepost in het rustgebied gemaakt. Eenmaal in de post is het belangrijk om zo stil mogelijk te zijn. De deelnemers verblijven hier tot zonsondergang, in afwachting van het wild. Doordat de wildobservatiepost in het rustgebied staat, is de kans op het zien van wild groot. 100% wildgarantie kunnen de boswachters echter niet geven.
De excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar en ook honden kunnen niet mee. Donkere (en warme) kleding en een verrekijker worden aangeraden.
Start: 19.00 uur bij de parkeerplaats Erf van Daendels aan de Nieuwe Zuidweg nabij Epe en Heerde. Duur: zo'n 2,5 uur. Deelname: 7,50 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen 5 euro.
Reserveren is noodzakelijk: www.glk.nl/activiteiten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden