De e-bike wordt niet meer gezien als oubollig of alleen geschikt voor ouderen. (Foto: Wouter van Middendorp)
De e-bike wordt niet meer gezien als oubollig of alleen geschikt voor ouderen. (Foto: Wouter van Middendorp) (Foto: Wouter van Middendorp)

'Jeugd ziet e-bike als hip vervoersmiddel'

door de redactie

Stella: 'Robuust en hufterproof'

Een nieuwe fiets kopen? Van degene die dit overwogen in 2018 heeft 40 procent een elektrische fiets aangeschaft. Dit percentage is in de afgelopen jaren flink gestegen. Dat blijkt uit kerncijfers van RAI Vereniging, BOVAG en GFK.

ELBURG/OLDEBROEK - De verkoopstijging komt mede doordat een steeds breder publiek kennis maakt de e-bike. Ook de scholier weet de elektrische (school)bike steeds vaker te vinden als alternatief voor het openbaar vervoer. De opmars van het aantal verkochte e-bikes aan jongeren komt mogelijk door het veranderende imago van de elektrische fiets. De e-bike wordt niet meer gezien als oubollig of alleen geschikt voor ouderen. Dit blijkt uit onderzoek naar het gebruik en imago van elektrische fietsen, uitgevoerd door onderzoeksbureau GFK. Het onderzoek toont ook aan dat bijna drie op de vijf Nederlanders vindt dat elektrische fietsen geschikt zijn voor scholieren die een lange afstand afleggen naar school. Uit het onderzoek blijkt verder dat het imago van de elektrische fiets in Nederland verjongt. Bijna de helft van de Nederlanders vindt dat de elektrische fiets hipper wordt.

De transportfiets is populair bij de jonge fietsers. Die fiets heeft een transportrek. In het straatbeeld en in de fietsenstalling van scholen zijn ze in overvloed te vinden. De Nunspeetse e-bikefabrikant Stella heeft e-bikes in het assortiment die speciaal zijn ontworpen voor scholieren, de schoolbikes. Dat zijn hippe e-bike modellen voorzien van de nieuwste technologieën en slimme aanpassingen waardoor de fiets robuust en hufterproof is. De elektrische variant van de transportfiets is bij Stella ook te vinden in dit assortiment.

Stella's e-bike adviseur Berber Nederlof: "De e-schoolbikes verkopen we vooral in de periode dat het mooi weer is in Nederland, net als de andere e-bikes eigenlijk. Wel zien we een piek in de zomervakantie hebben, dan worden de meeste elektrische schoolbikes verkocht. Een goede voorbereiding voor deze jonge scholieren. Zij kunnen bij aanvang van het nieuwe schooljaar de blits maken met hun nieuwe e-bike.''

Meer berichten