Willem van Norel (l.) en Maarten Seijbel geven elk in het Nationaal Orgelmuseum een lezing over de historie van Elburg.(Foto: Wilma Seijbel)
Willem van Norel (l.) en Maarten Seijbel geven elk in het Nationaal Orgelmuseum een lezing over de historie van Elburg.(Foto: Wilma Seijbel) (Foto: )

Lezingen over Elburg

ELBURG - De eerste twee lezingen in het Nationaal Orgelmuseum over de geschiedenis van Elburg zijn goed bezocht Van de laatste twee lezingen is nu ook het programma bekend. Willem van Norel, vice-voorzitter van de historische vereniging 'Arent thoe Boecop' heeft het op 6 augustus over de geschiedenis van de haven. Niet alleen de visserijgeschiedenis van Elburg, maar ook die van nevenbedrijven, de markante gebouwen in het gebied, het havencafé.
Op 13 augustus spreekt conservator Maarten Seijbel over de vele fondsen en stichtingen voor minderbedeelden die Elburg al eeuwen rijk is. Na de pauze vertelt hij over het Veluwse fenomeen 'erfhuizen'. Hij was werkzaam bij een plaatselijk notariskantoor en heeft vele erfhuizen geleid. Beide lezingen worden ondersteund met beelden.
Voorafgaand aan de lezing wordt door een beiaard in de toren van de Grote Kerk gespeeld. De lezingen beginnen om 20.00 uur, na afloop van het beiaardconcert. Aanmelden: info@nationaalorgelmuseum.nl of tel. 0525-684220.

Meer berichten